Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na priechode sa neznámy mužovi prihovoril ako starému známemu. Neskôr zistil, že ho okradol
Zdielať na

Na priechode sa neznámy mužovi prihovoril ako starému známemu. Neskôr zistil, že ho okradol

Archívna reportáž

KOMÁRNO / Dôchodcu, ktorý si bol v Komárne vybrať dôchodok z banky, si zrejme vyhliadol neznámy zlodej. Pánovi sa prihovoril ako starému známemu, začal ho dokonca objímať a pri tom mu z vrecka vybral peniaze. Polícia zverejnila fotografiu muža, ktorý by mohol prispieť k objasneniu prípadu. Čakajú, že sa prihlási sám.

Neznámy muž oslovil dôchodcu na priechode pre chodcov v centre Komárna. Jeho žoviálnosť a neodbytnosť mala nemilé následky. "Idem na druhú stranu, chcem kúpiť noviny, siahnem do vačku a peniaze preč," uviedol okradnutý dôchodca. 

Z dôchodku, ktorý si bol krátko predtým vybrať v banke a peniaze si vložil do náprsného vrecka, nezostal ani cent. "Po pár minútovom rozhovore, ktorým zrejme odviedol pozornosť, vybral mužovi z vrecka 400 eur," povedala policajná hovorkyňa v Nitre Božena Bruchterová. 

Dôchodca sa vybral hľadať neznámeho po okolitých krčmách a reštauráciách. "Mal som taký plán, že keď ho zbadám, nechám zavrieť dvere od šéfky a potom zavolám políciu," povedal dôchodca. 

"V prípade, že vás osloví neznáma osoba, ktorá bude tvrdiť, že sa poznáte, skúste si ju zapamätať, váš poznatok totiž výrazne môže prispieť k objasneniu takejto trestnej činnosti," uviedla Bruchterová. Pamäť okradnutého dôchodcu nesklamala. Polícia už zverejnila zábery muža z priemyselnej kamery, svojim svedectvom by vraj mohol prispieť k objasneniu trestného činu. Ak ste osobu na videu spoznali, môžete to oznámiť na čísle 158.

Dôchodcovia pre podvodníkov a zlodejov často prichádzajú o svoje úspory.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy