Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Útok a dezodorant v očiach. Vychovávateľa napadli štyria chovanci
Zdielať na

Útok a dezodorant v očiach. Vychovávateľa napadli štyria chovanci

SPIŠ / Dávka dezodorantu v očiach a fyzický útok. To zažil vychovávateľ v reedukačnom centre na Spiši. Napadla ho štvorica chovancov na chodbe domova.

Chovanci chceli ujsť z reedukačného centra v Mlynkách-Bielych. Zabrániť sa im v tom snažil vychovávateľ, preto ho jeden z chovancov napadol. K útoku došlo za múrmi budovy na jednej z chodieb. Umiestnení tam sú chlapci s poruchami správania od 10 do 16 rokov.

​Štvorica páchateľov sa dohodla že ujdú. Celý fyzický atak začal dávkou dezodorantu v očiach vychovávateľa. "Jeden z obvinených nastriekal vychovávateľovi do očí dezodorant, čím ho dočasne oslepil a následne ho fyzicky napadol," uviedla policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Chlapcovi (15) sa podarilo dostať muža pri útoku na zem. Potkol ho a následne doňho minimálne raz kopol. Ostatní sa tiež dohadovali, aby v útoku pokračovali. "Ten sa postavil a obvineného mladíka spacifikoval. Poškodenému boli spôsobené zranenia, ktoré si však nevyžiadali lekárske ošetrenie ani práceneschopnosť," dodala Ivanová. 

Bez krádeže kľúčov od vychovávateľa by sa chlapcom zo zamknutého objektu nepodarilo dostať. Aj na oknách majú pre podobné prípady mreže. Vedenie reedukačného centra sa v tomto štádiu vyšetrovania ku prípadu odmietlo vyjadriť. Mladíkov už policajný vyšetrovateľ obvinil. Na krku majú zločin lúpeže, spáchaného formou spolupáchateľstva.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade, kde sa ale mládeži podarilo ujsť: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy