Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž zrazil chodca. Podľa polície stál v strede cesty a mal vypité
Zdielať na

Muž zrazil chodca. Podľa polície stál v strede cesty a mal vypité

MEDZILABORCE / Pred mesiacom vodič v Medzilaborecekom okrese zrazil 28-ročného chodca a ten zraneniam podľahol. Aj keď polícia vo veci vedie stíhanie, vodiča osobného auta neobvinili. Podľa zistení polície stál chodec v strede cesty a výsledky vyšetrovania ukazujú, že v krvi mal takmer dve a pol promile.

Ku kolízii došlo presne pred mesiacom, a to medzi obcami Brestov nad Laborcom a Radvaň. Podľa zistení polície bol 28-ročný chodec priamo v strede cesty.

"Tu je 90tka, chodec neosvetlený, na poslednú chvíľu ho vidno. A ešte keď ide v protismere auto, nevidíte nič," opísal okoloidúci Vlado. 

Chodec mal rozsiahle viacpočetné poranenia. Záchranári ho na mieste oživovali desiatky minút a úspešne. Previezli ho do nemocnice, kde však napriek snahe lekárov zraneniam po asi piatich hodinách podľahol. V nadväznosti na to policajti začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Po mesiaci od tragédie však obvinený nie je nikto. Kým u vodiča dychová skúška na mieste alkohol vylúčila, u nebohého chodca zistili prítomnosť alkoholu.

"Podľa predbežnej správy z Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou u nebohého chodca bola zistená prítomnosť alkoholu v hodnote 2,34 promile," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. 

Súčasťou vyšetrovania je aj rozsiahle znalecké dokazovanie, a to z odboru súdneho lekárstva a z odboru cestnej dopravy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy