Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Agresor pred súdom. Najprv mladíkovi nadával, potom na neho vytiahol nôž a obušok
Zdielať na

Agresor pred súdom. Najprv mladíkovi nadával, potom na neho vytiahol nôž a obušok

BANSKÁ BYSTRICA / Zdanlivo banálna roztržka v nitrianskom nočnom podniku sa mohla skončiť tragédiou. Opitý muž najskôr vulgárne nadával mladému Rómovi. Incident pokračoval s nožom a obuškom v ruke.

Krátko po incidente skončil iba 19-ročný Lukáš vo vyšetrovacej väzbe. Slovné vulgárne nadávky totiž pred barom pokračovali, Lukáš na Róma vytiahol nôž. Kopol ho do hrude a porezal na ruke. Kamarátka mu chcela pomôcť, no agresívny Lukáš nožom porezal aj ju, obuškom ju udieral do nôh. "Bol vzatý do úvahy ten moment, že pri útoku bol použitý nôž a že to nebola taká obyčajná výtržnosť," uviedol prokurátor úradu špeciálnej prokuratúry.

​Odsúdili ho za výtržníctvo a ublíženie na zdraví na chránenej osobe, dievčina je totiž v očiach zákona ešte dieťaťom, navyše tak konal z osobitého motívu, teda nenávisti k etnickej skupine. "Sudca Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, schválil dohodu o vine a treste, medzi obvineným Lukášom H. a prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry, uložil mu nepodmienečný trest 2 roky so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia," informovala Katarína Kudjáková, hovorkyňa špecializovaného trestného súdu. 

Len 19-ročný mladík nie je žiadne neviniatko, už v minulom roku dostal podmienku. Sudca mu pripomenul, že dvojročný trest je dosť dlhá doba na rozmýšľanie o budúcnosti a o tom, aby sa mu jeho mladý život takpovediac nevymkol z rúk.

Rozhodnutie súdu je právoplatné a tak mladíka eskortovali rovno do výkonu trestu.

Po vykonaní súdnej pitvy, nastal v prípade zvrat. Polícia obvinila syna, ktorý si mal odsedieť 22 rokov. Ten žiada o obnovu konania:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy