Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nora Kabrheľová opäť pred súdom. Proces sa ale nikam nepohol
Zdielať na

Nora Kabrheľová opäť pred súdom. Proces sa ale nikam nepohol

KOŠICE / Eleonóra Kabrheľová sa po dlhšom čase opäť postavila pred senát košického Okresného súdu. Na štvrtkové dopoludnie bolo naplánované pojednávanie v megakauze daňových podvodov, v ktorých okrem známej Košičanky figuruje ďalších 10 obžalovaných osôb. Mali si uplatniť odpočty DPH vo výške 6 a pol milióna eur. Ani tentokrát sa ale proces nepohol.

Nora Kabrheľová aj vo štvrtok prišla na súd zbytočne. Ani po niekoľkých pokusoch sa proces nepodarilo otvoriť.

​Nora údajne figurovala ako hlava organizovanej skupiny, ktorá si mala uplatňovať nadmerné odpočty DPH. Všetkých obvinených stíhali na slobode, Kabrheľová však strávila vo väzbe viac ako rok. Kabrheľová mala viacerým osobám radiť ako vypracovať falošné účtovné a daňové doklady. Údajne za to získavala provízie.

Samotnej Košičanke bolo vznesených 20 obvinení zo 140 samostatných skutkov. Pojednávanie trvalo len niekoľko minút, na súd sa nedostavil jeden z advokátov a niekoľkí obžalovaní. Skupinu okolo Kabrheľovej sudca vylúčil na samostatné konanie. "Stále to isté, veľa ľudí, v jeden čas, v jeden termín, je veľký problém sústrediť pod jednu strechu," povedala obžalovaná Eleonóra. 

Kabrheľovú vo viacerých kauzách zastupuje jej dlhoročná advokátka. Sudca jej ale stanovil náhradného obhajcu. Obžalovaná podnikateľka tvrdí, že na prípravu mal veľmi krátky čas a spis, ktorý má viac ako 11 tisíc strán si nemal šancu naštudovať. "Nemôže ma predsa zastupovať náhradný obhajca, ktorý bol v spise 4 hodiny, ako to nejde, potom to beriem ako zaujatosť voči svojej osobe, nemôže ma zastupovať advokát, ktorý nevidel spis," ohradzuje sa bývala podnikateľka. 

Predseda senátu stanovil ďalší termín na 11. apríl.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy