Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Odvolací súd rozhodol o treste pre Romana. Po jeho útoku ostal hasič Daniel v kóme
Zdielať na

Odvolací súd rozhodol o treste pre Romana. Po jeho útoku ostal hasič Daniel v kóme

ŠAĽA / Odvolací krajský súd v Trnave rozhodol v prípade napadnutého hasiča Daniela zo Šale, ktorého mal jednou ranou zmrzačiť Roman K. Prípad súd definitívne uzavrel. Obžalovanému navýšil trest z pôvodných troch rokov na štyri roky a šesť mesiacov. Rozsudok je právoplatný.

Okresný súd v Galante vyniesol rozsudok v apríli 2018 v prípade napadnutia mladého hasiča v Šali. Daniel a jeho rodičia boli z verdiktu rozčarovaní. Ich syn po bitke skončil pripútaný na lôžko. Vďaka jeho bojovnosti a obetavosti rodičov sa znova naučil chodiť a robí veľké pokroky. V auguste 2013, keď mal Daniel 34 rokov ho v bare napadol Roman zo Šale. Bývalý hasič po brutálnom údere zostal v kóme. Útočníka zadržala polícia. Po prvýkrát stál pred súdom v roku 2016. 

Obžalovaný v odvolaní tvrdil, že konal v sebaobrane a chcel sa spod obžaloby oslobodiť. Súd ale jeho odvolanie zamietol ako nedôvodné. Voči verdiktu sa už nieje možné odvolať. Roman je navyše obvinený aj v prípade napadnutia policajta a tiež z drogovej trestnej činnosti. Chytiť ho mali pri obchodovaní s nedovolenými látkami. Neprávoplatne je za to odsúdený na sedem a pol roka. Dnešný verdikt je pre neho tak prvým právoplatným trestom.  

Sudkyňa zobrala do úvahy následky, ktoré obžalovaný Danielovi spôsobil. Za preukázané mala aj to, že ako trénovaný bojovník vedel, čo svojím úderom spôsobí.

Rodina už na liečbu syna minula všetky peniaze. Napriek pomoci z rôznych strán museli predať aj časť záhrady. Nič ale neľutujú. Napriek tomu, že ich lekári pred piatimi rokmi pripravovali na najhoršie, Daniel robil pokroky a naučil sa znova chodiť. 

Pozrite si reportáž o Danielovi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy