Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V Ružomberku vyhoreli dielne strednej polytechnickej školy
Zdielať na

V Ružomberku vyhoreli dielne strednej polytechnickej školy

RUŽOMBEROK / V Ružomberku vyhoreli dielne strednej polytechnickej školy. Garáže, ktoré pri odbornom vyučovaní využívajú budúci automechanici a strojníci, začali horieť pred 18. hodinou. Na mieste zasahovali hasiči z dvoch okresov aj dobrovoľníci.

Hustý dym stúpal zo strechy garáží za hlavnou budovou strednej školy. Vo vnútri sa hasiči mohli pohybovať len v dýchacích prístrojoch. "Problém bol dostať sa dovnútra, lebo bolo pozamykané, takže museli rozbrusovačkou a nožnicami rozstrihávať zámky a otvárať," opísal riaditeľ OR HaZZ Slavko Hreha. 

"Tieto dielne normálne používame na vyučovanie. Keď sme došli pred bránu, tak horelo, tak že ideme pozrieť, čo sa deje. Boli tam určite autá, tým pádom aj benzín, nafta, oleje a podobne," myslí si študent Richard. Hasiči najskôr z dielní povynášali nebezpečné látky aj plynové fľaše, ktoré by vplyvom horúčavy mohli vybuchnúť. Následne vytlačili von aj autá.

"Zisťovalo sa, že kde ten požiar asi vznikol. Vyzerá to, že v jednej z tých dielní, ale príčiny sa ešte nevedia," hovorí riaditeľ polytechnickej školy Vladimír Pančík. Požiar sa veľmi rýchlo rozšíril na celú strechu. Ružomberským hasičom prišli na pomoc aj kolegovia z Liptovského Mikuláša. Celkovo tu zasahovali so štyrmi cisternami, pomáhali aj dobrovoľníci z neďalekej Likavky. Podľa riaditeľa školy bol v sobotu v garáži jeden z majstrov.

"Povedal, že nič nerobil ani nezapínal žiadne prístroj, len si bol niečo zobrať a odišiel, tak okolo obeda," hovorí Pančík. "Škoda bola odhadnutá na 15 tisíc eur, uchránené hodnoty 70 tisíc. Príčina zatiaľ nie je jednoznačne stanovená," dodáva Hreha.

Podľa vedenia školy, urobia všetko pre to, aby tento požiar vyučovanie v najbližších dňoch výraznejšie neovplyvnil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy