Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Stratil nervy a na úradníčky vytiahol slzný plyn. Dráma sa skončila útokom na policajtov
Zdielať na

Stratil nervy a na úradníčky vytiahol slzný plyn. Dráma sa skončila útokom na policajtov

TRENČÍN / Poriadnu drámu zažili aj zamestnankyne úradu samosprávneho kraja v Trenčíne. Štyridsaťosemročného muža vyzbrojeného slzným plynom muselo spacifikovať niekoľko policajtov.

Stalo sa to na piatom poschodí úradu trenčianskej župy. Do kancelárie vošiel 48- ročný muž, ktorému sa nepáčilo, že by mal byť umiestnený do sociálneho zariadenia. Po tom ako úradníčke vynadal, vytrhol jej z rúk dôležitý dokument a dal sa na útek. Úradníčky incident ihneď nahlásili na polícii. Muž medzitým vybehol z budovy, no ženy ho sledovali z okna, čím výrazne uľahčil prácu privolaným policajtom. Tí ho zakrátko vypátrali a priviedli naspäť. 

"Spis bol vrátený úradu aj za prítomnosti policajnej hliadky," vyjadrila sa hovorkyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja Veronika Rezáková. Až potom sa ale na úrade začali diať veci. Mužovi, ako sa vraví, praskli nervy a začal naokolo striekať slzný plyn. Úradníčky ušli a útočník sa pustil do bitky s policajtmi. 

"Páchateľ hliadku napadol, najskôr nastriekaním slzotvorného plynu do očí, a potom údermi päsťami. Pri zatýkaní stále kládol aktívny odpor," uviedol policajný hovorca Pavol Kudlička. Muž do policajtov kopal aj jedného sa dokonca snažil uhryznúť. Na miesto dorazili posily a museli poriadne pritvrdiť. Útočník vzdoroval do poslednej chvíle, a po zatknutí ho museli ošetriť záchranári. Momentálne už sedí za mrežami. Zranenia utrpeli aj dvaja policajti. "Vyšetrovateľ obvinil muža z útoku na verejného činiteľa," informoval Kudlička. 

"V tomto štádiu konania je potrebné, aby sa zabránilo v pokračovaní násilnej trestnej činnosti, a preto ho sudkyňa vzala do väzby," vysvetlil Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Mojmír z Trenčína už bol v minulosti súdne trestaný. Problémom má byť jeho nevyspytateľná povaha a zlý psychický stav. "Rozhodnutie o väzbe je právoplatne, obvinený sa vzdal práva podať sťažnosť,"  dodal Tarabus. 

Na trenčianskom úrade zvažujú po opakovaných incidentoch zriadenie špeciálneho bezpečnejšieho pracoviska. "Nakoľko zamestnanci nevedia odhadnúť ako sa budú občania, ktorí prišli dobrovoľne na úrad žiadať pomoc, správať,"  dodala k veci  Rezáková. 

Pred niekoľkými dňami sa počas služby zranil aj mestskí policajt, ktorý je teraz po operácií. Pykať za jeho trest útočník ale zrejme nebude: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy