Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Žene skrížila cestu viac ako stokilová samica diviaka. V aute s ňou sedela aj dcéra
Zdielať na

Žene skrížila cestu viac ako stokilová samica diviaka. V aute s ňou sedela aj dcéra

NOVÉ ZÁMKY/KOMÁRNO / Stádo diviakov v utorok večer skrížilo cestu vodičke osobného auta medzi Novými Zámkami a Komárnom pri obci Bajč. Aj napriek jej úsiliu už zrážke nedokázala zabrániť. V aute s ňou sedela aj dcéra.

Len niekoľko desiatok metrov za Bajčom vybehla z blízkeho lesíka pod auto samica diviaka. Mladá žena za volantom Škody Superb viezla domov z tréningu svoju dcéru, hokejovú brankárku a čerstvú majsterku sveta. Na ceste k úspechu merali cestu z Komárna na novozámocký ľad už tisíckrát. Z lesíka pri ceste vybehlo stádo diviakov. Posledná diviačica, aj napriek tomu, že pohotová vodička v okamžiku stúpila na brzdu, náraz s autom neprežila, odhodilo ju do priekopy na druhej strane cesty. Pri aute, ktoré našťastie zostalo na ceste, sa pristavili okoloidúci vodiči.

"Prišli sa spýtať, či nepotrebujeme pomôcť, dali nám čaj, ten pán bol veľmi zlatý," povedala vodička Katka Zimková. Stretnúť diviačiu zver na tomto úseku cesty nie je pravidlom, 180- kilová prasnica, ktorá nosila v sebe 10 mláďat, tentoraz unikala zrejme pred poľovníkom. Posádka vozidla okrem úľaku vyviazla bez zranení. Polícia prípad zadokumentovala ako škodovú udalosť.  

Pozrite si reportáž o kurióznej záchrane srny. Takmer prišla o život: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy