Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mrazy si vyžiadali prvú obeť. Policajti našli mŕtveho muža v provizórnej chatke
Zdielať na

Mrazy si vyžiadali prvú obeť. Policajti našli mŕtveho muža v provizórnej chatke

PRIEVIDZA / Mrazy si na Hornej Nitre vyžiadali prvú tohtoročnú obeť. V provizórnej chatke našli policajti mŕtveho 50-ročného bezdomovca. Ten ležal na zime niekoľko hodín. Privolaný lekár vylúčil cudzie zavinenie.

Na okraji Prievidze vo večerných hodinách policajti na pomoc zavolali hasičov. Z neprístupného terénu potrebovali transportovať mŕtveho muža. "V provizórnej drevenej chatke medzi Bojnicami a Prievidzou bol nájdený muž bez známok života," uviedol Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín. Na miesto zavolali aj patológa, mal určiť to, akým spôsobom muž zomrel. "Ohliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie, presnú príčinu smrti určí súdna pitva," dodal Pavol Kudlička.

​Podľa doterajšieho vyšetrovania to vyzerá tak, že muž zamrzol. Ide tak o prvú tohtoročnú obeť mrazov na Hornej Nitre. "Pri týchto ľuďoch, ktorí majú zlé oblečenie, nízku tukovú vrstvu, stačí pár minút, aby sa podchladili," informoval Milan Henčel, námestník nemocnice Bojnice. 

Ľudia bez domova môžu mrazy prečkať na charite. Muž, ktorého našli bez známok života, ale túto možnosť nevyužil. "Keby prijal pomoc útulku alebo charity, tak táto tragická udalosť sa nemusela stať," povedal Michal Ďureje, hovorca mesta Prievidza. Útočisko na charite v týchto dňoch našli desiatky bezdomovcov. "V týchto mrazivých dňoch ani alkohol nie je prekážkou, pokiaľ sa správajú slušne a nie agresívne," dodal Michal Ďureje. Sú ale bezdomovci, ktorí pomoc odmietajú. Aj v mrazoch zostávajú na uliciach. "Podľa ich slov je im na ulici dobre, tu musia dodržovať pravidlá a to je dôvod, prečo to odmietajú," dodal hovorca mesta Prievidza. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy