Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Starou fintou vylákal od dôchodcu 400 eur. Polícia varuje pred podvodníkom
Zdielať na

Starou fintou vylákal od dôchodcu 400 eur. Polícia varuje pred podvodníkom

Archívna reportáž

KOMÁRNO / Dôchodcu okradol muž, ktorý na neho použil starý trik. Starší ľudia bývajú dôverčiví a polícia preto varuje, aby si dávali na podvodníkov viac pozor.

Na 68-ročného dôchodcu použil starú fintu neznámy muž v Komárne. Pána Ľudovíta si zrejme páchateľ dopredu vyhliadol a oslovil ho na ulici. Kamarátsky ho objal a tvrdil mu, že je jeho známy a voľakedy spolu robili. Aj napriek tomu, že mu dôchodca neustále opakoval, že ho nepozná, bol muž neodbytný. Po pár minútovom rozhovore, ktorým zrejme odviedol pozornosť mu z horného vrecka vesty vybral finančnú hotovosť vo výške 400 eur. Zobral mu ich tak nepozorovane, že si to dôchodca vôbec nevšimol. To že mu chýbajú peniaze zistil až po jeho odchode.

Muž bol asi 170 cm vysoký mal fúzy a hovoril po maďarsky. Oblečené mal montérky. Vyšetrovateľka v danej veci vedie trestné stíhanie pre zločin krádeže.

Polícia opakovane zaznamenáva rôznu trestnú činnosť páchanú na senioroch. Osoby vyššieho veku sa pre svoju dôverčivosť a dobrosrdečnosť stávajú najčastejšie obeťami podvodov a krádeží. V tomto prípade stačila chvíľka nepozornosti, ktorá dôchodcu pripravila o peniaze.

V prípade, že vás osloví neznáma osoba, ktorá bude tvrdiť, že sa poznáte  skúste si ju zapamätať. Váš poznatok môže výrazne prispieť pri objasňovaní takejto trestnej činnosti. Občania môžu akúkoľvek informáciu poslať aj na policajný facebook formou súkromnej správy.

Osemdesiatročnej žene zavolal neznámy muž a tvrdil, že jej syn mal nehodu, na základe čoho chcel od nej vylákať peniaze:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy