Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž s nariadeným psychiatrickým vyšetrením zranil policajta sekerou
Zdielať na

Muž s nariadeným psychiatrickým vyšetrením zranil policajta sekerou

RIMAVSKÁ SEČA / Nebezpečnú situáciu zažili policajti z Rimavskej Seči. Na súd mali predviesť muža, ktorý ignoroval predvolania. Nečakane na nich zaútočil. Viackrát súdne trestaný Baltazár má ďalší problém a súd ho za útok na policajtov poslal do väzby.

Mužovi súd nariadil psychiatrické liečenie. Tam sa ale nedostavoval, chceli ho preto v tejto veci vypočuť. Baltazár ale ignoroval aj predvolania na pojednávanie. Z toho dôvodu ho súd dal predviesť policajtmi. Skončilo to dramaticky. Incident sa odohral pri tejto maringotke.

Muž tu bol na návšteve pri svojej neveste. Tá potvrdila, že ako náhle Baltazár zbadal hliadku, zobral do rúk sekeru a zaútočil. Renáta, nevesta obvineného muže povedala: "Tu mi robil oheň. Policajti pekne prišli. Traja boli. Povedali pán Baltazár, ideme do Rimavskej Soboty."

Muž pred nimi najskôr zabuchol dvere. "Privrel dvere, tu mal sekeru, zobral ju, znova otvoril dvere a hodil ju rovno po nich," opisuje konflikt Renáta. Jedného z policajtov sekera trafila a zranila na čele.

"Došlo aj k zraneniu jedného zo zasahujúcich policajtov. Hliadka muža následne spacifikovala a bol predvedený na políciu," povedala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Obvinili ho zo zločinu útoku na verejného činiteľa s návrhom na väzbu, s čím sa stotožnil aj sudca. Nina Spurná, hovorkyňa Krajského súdu Banská BYstrica upresňuje: "Súd rozhodol o vzatí do väzby obvineného Baltazára B. z dôvodu tzv. útekovej, ako aj tzv. preventívnej väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné, nakoľko obvinený podal sťažnosť."

Ide o muža, ktorý bol už v minulosti 6x súdne trestaný a to za majetkovú, ale aj násilnú trestnú činnosť. Jeho nevesta Renáta to potvrdzuje: "Chorý je. Aj my sme sa ho báli. S nožom chodil."

Útoky sekerou nie sú na Slovensku tak zriedkavé, ako by sa mohlo zdať:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy