Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požiar bytu v Partizánskom má na svedomí toluén a cigareta
Zdielať na

Požiar bytu v Partizánskom má na svedomí toluén a cigareta

PARTIZÁNSKE / V utorok TV JOJ informovala o požiari, ktorý vznikol v jednej z bytoviek v Partizánskom. Hasiči a policajti vtedy evakuovali takmer 30 ľudí a štyria skončili v nemocnici. Škody dosiahli viac ako 26 tisíc eur. Policajti zadržali muža, ktorý má mať požiar na svedomí.

Tridsaťjedenročného Aleša policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu všeobecného ohrozenia. Práve on má mať na svedomí požiar v bytovke v Partizánskom.

​Horieť začalo v pivnici. Ľudia v strachu vyskakovali z okien. Štyria zranení skončili v nemocnici. Policajti vzápätí zadržali muža. Ten sa k činu priznal. "Je mi to ľúto, nešťastná náhoda," vraví obvinený Aleš. 

Policajti poslali písomné stanovisko. V ňom uvádzajú, že zadržaný muž mal v pivnici cez servítku inhalovať toluén. Odhodil ju na zem a vzápätí mal zahodiť aj cigaretu. Len čo odišiel začalo horieť. "Na začiatku vníma, lebo vie, čo ide robiť, ale potom už nie. Potom jeho vnemy sú preč. Tie vygumuje toulén," vysvetľuje, čo sa mohlo stať odborník pre liečbu závislostí Marián Daubner. 

Podobného skutku sa dopustil aj v roku 2009. Vtedy podpálil jeden z bytov. "V byte vtedy nechtiac prevrátil fľašu s toluénom, ktorý sa rozlial na podlahu, na ktorú po dofajčení odhodil horiacu cigaretu," vraví hovorca krajského súdu Roman Tarabus. Vtedy mu udelili nepodmienečný trest tri mesiace za mrežami. Podľa odborník je ale takýto človek veľmi nebezpečný, pretože nikto nemôže vedieť, kedy to urobí zas. 

Obvinený muž bude na začiatok procesu čakať vo vyšetrovacej väzbe, kam ho sudca poslal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy