Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia vyvodí dôsledky po videu bijúcich sa Košičaniek
Zdielať na

Polícia vyvodí dôsledky po videu bijúcich sa Košičaniek

KOŠICE / Video, na ktorých sa bijú a kopú tínedžerky, obletelo celé Slovensko. Napriek tomu, že súboj medzi dievčatami mal byť plánovaný, brutálnu bitku už rieši polícia a zrejme aj vyvodí dôsledky. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Na videu dievča hovorí, že vraj sa chcela biť ona. Dvanásť a 15-ročné Košičanky sa bijú pred asi 80 ďalšími tínedžermi, ktorí ich povzbudzujú. Lietajú facky, kopance, nadávky. Zarážajúce na tomto útoku je fakt, že malo ísť o dohodnutý súboj. Plagát dokonca organizátori posielali po sociálnych sietiach niekoľko hodín pred bitkou.

Podľa svedka sa dokonca malo vyberať aj vstupné. Kto súboj nevidel priamo, pozrel si ho na videozázname, ktorý sa šíril na sociálnych sieťach. Bitka sa konala blízko centra Košíc, a to priamo pod oknami niekoľkých bytoviek. Dievčatá si vraj podľa ich kamarátov mali riešiť dlhodobé spory.

"Dávali na instagram fotky, že jaké to má byť, sektory, potom, že platené to má byť po 20 euro. Že kvôli tomu, že jedna o druhej dačo rozprávala," hovorí známy oboch dievčat.

Podľa portálu refresher.sk, ktorý ako prvý na video upozornil, proti sebe stáli 15 ročná Miroslava a 12 ročná Nina. Polícia takéto konanie odsúdila a záznam vyhodnocuje. Prípad nateraz preverujú ako podozrenie z trestného činu výtržníctva. No nieje vylúčené, že sa právna kvalifikácia zmení. K prípadu na teraz viac informácií neposkytuje.

"Vzhľadom na citlivosť uvedeného prípadu polícia nebude počas vyšetrovania poskytovať žiadne čiastkové informácie ani sa nebude vyjadrovať k okolnostiam prípadu." uviedka hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová.

Podľa psychologičky sa tínedžerky možno chceli len ukázať a teda upútať na seba pozornosť. Video totiž na sociálnych sieťach videlo množstvo ľudí. "V súčasnej dobe má veľa ľudí problém so zvládaním vlastnej agresivity avšak jej ventilovanie týmto spôsobom, naviac medializované, môže mať dopad aj na budúcnosť zúčastnených dievčat. O pár rokov už možno nebudú chcieť byť spájané s touto udalosťou," myslí si psychologička Petra Černá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy