Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žilinčan najprv zbil kuchára a potom sa pustil do policajtov. Postavil sa pred súd
Zdielať na

Žilinčan najprv zbil kuchára a potom sa pustil do policajtov. Postavil sa pred súd

ŽILINA / O vyčíňaní 29-ročného Žilinčana v reštaurácii v Hornej Strede sme informovali v auguste. Muž sa mal pohádať so svojou priateľkou, začal biť kuchára a nakoniec sa pustil aj do policajtov. Pre bitku s mužmi zákona sa ocitol na súde už tretíkrát.

Rád bijem takých ako ste vy. Týmito slovami privítal 29-ročný Rastislav zo Žiliny dve policajné hliadky, ktoré privolali do reštaurácie v Hornej Strede. Mladý muž mal napadnúť personál, pretože objednaná pečená kačica sa mu vraj zdala príliš drahá. Brutálne zaútočil na kuchára, do ktorého sa doslova zahryzol.

"On sa najprv zakusol a ja som mu chytil papuľu, nech ho odtiahnem a v tom on otočil ruku a prask mi ju do oka," povedal v auguste napadnutý kuchár.

Útočník sa odmietol legitimovať, a tak mu privolaní policajti nasadili putá a chceli ho odviezť na policajnú stanicu v Novom Meste nad Váhom. Rastislav, inak vyštudovaný inžinier, kládol aktívny odpor. "Zrazu začal vyskakovať, hlavou udierať z jednej strany kolegu, z druhej strany kolegu ako ho držali, vyskakoval kolenami do nich. V podstate okrem tých rúk, ktoré mal spútané sa snažil udierať všetkým, čím mohol," hovoria poškodení.

Jednému policajtovi pomliaždil ruku, druhému zlomil prst. Muža obvinili zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Po takmer pol roku ho z väzby eskortovali na súd.

Obžalovanému Rastislavovi hrozí nepodmienečný trest v minimálnej dĺžke trvania tri roky. Na súde sa bráni tým, že si na útok na policajtov nepamätá, pretože skombinoval antidepresíva s alkoholom.

"Mňa to veľmi celé mrzí, čo sa stalo. Úprimne to ľutujem, no ale na celú tu vec si vôbec nepamätám. Vypil som zhruba sedmičku tvrdého alkoholu, kombinoval som paretín a neurol, čo je benzodiazepan a antidepresívum," povedal obžalovaný Rastislav K. 

Šokujúce je, že mladý Žilinčan spáchal skutok v plynúcej podmienke a len tri dni potom, ako ho prepustili z väzby v Bratislave. S policajtmi sa totiž pobil aj tam. Sudca hlavne pojednávanie odročil na koniec mesiaca za účelom vypočutia priateľky obžalovaného a tiež súdnej znalkyne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy