Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
V horiacej chatke zomrel 13-ročný chlapec. Jeho kamarátovi sa podarilo utiecť
Zdielať na

V horiacej chatke zomrel 13-ročný chlapec. Jeho kamarátovi sa podarilo utiecť

PRAHA / Oheň pohltil záhradnú chatku, v ktorej sa nachádzali dvaja chlapci. Mladší z nich, len 13-ročný, žiaľ, zomrel v plameňoch.

V piatok, krátko po 23. hodine večer prišli hasiči k požiaru záhradnej chatky v Habrovanech. "Požiar bol už v značnom rozsahu. Budova bola značne vo veľkom požiari," uviedol dobrovoľný hasič Pavel Šafář. 

V čase, keď k požiaru prišli, mali už hasiči informácie o tom, že sa v chate pravdepodobne nachádza 13-ročný chlapec. Nemali ale stopercentnú istotu. Podľa informácií TV PRIMA mal na požiar upozorniť o dva roky starší kamarát, ktorý bol v chate s ním. Ten mal ale šťastie a z plameňov sa mu podarilo včas utiecť. 

Hasičom sa ale najhoršie obavy potvrdili a vo vnútri našli telo 13-ročného chlapca. "Druhého chlapca, vo veku 15 rokov, sme previezli s veľmi vážnym zranením, s veľmi vážnymi popáleninami do pražského centra fakultnej nemocnice Královské vinohrady," uviedol záchranár. 

Dôvod, prečo chatka začala horieť vyšetrovali hasiči aj kriminalisti. "Bohužiaľ, vzhľadom na vek osôb sa nemôžeme ďalej k veci vyjadrovať," povedal vyšetrovateľ Jiří Vopravil. 

Podľa informácií TV PRIMA mali obaja chlapci rodičom povedať, že spia u toho druhého. Nakoniec ale bez ich vedomia spali v chatke. V noci si zrejme chceli zatopiť, no to sa im najskôr stalo osudným. Údajne k tomu použili kanyster s benzínom. Práve pri manipulácii s ním mal požiar vzniknúť. Presnú príčinu ale odhalí až ďalšie vyšetrovanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy