Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Proti autíčkárskemu gangu z Hlohovca majú nové dôkazy. Našli ďalšie vozidlá
Zdielať na

Proti autíčkárskemu gangu z Hlohovca majú nové dôkazy. Našli ďalšie vozidlá

BRATISLAVA / Polícia vypátrala ďalšie ukradnuté auta. Tie zmizli ešte minulý rok v Bratislave. Na svedomí ich má mať známy autičkársky gang z Hlohovca. Štyria mladí muži podozriví z rozsiahlej trestnej činnosti sa po veľkých policajných raziách z novembra nachádzajú vo väzbe. Napriek tomu sa objavujú ďalšie dôkazy.

Podľa polície mala štvorica mužov minimálne dva roky kradnúť autá po celom Slovensku, najviac v Bratislave. Podľa informácií z prostredia vyšetrovania majú na svedomí desiatky ukradnutých áut. Okrem vozidiel kukláči zaistili množstvo náradia na kradnutie. Desiatky autorádií, riadiacich jednotiek, navigácií a ďalšie súčiastky.

​Kukláči spolu s policajtmi 11 novembra v roku 2018 pri veľkých raziách v Hlohovci, Leopoldove a okolí zadržali 11 osôb. Z toho 4-roch mužov obvinili. Konkrétne Andreja, Martina, Matúša a Patrika. Tí sa aktuálne nachádzajú vo väzbe, kam ich poslal sudca okresného súdu Bratislava 4. Podľa informácií TV JOJ minimálne jedna zo zadržaných osôb s políciou spolupracuje. A práve aj toto mohlo viesť k vypátraniu ďalších ukradnutých áut, ktoré zmizli ešte v lete. V stredu vo večerných hodinách policajti spravili ďalšie prehliadky pri ktorých našli dve zmiznuté autá.

"Môžeme potvrdiť, že zo strany príslušného útvaru okresného riaditeľstva v Bratislave 4 boli dňa 9.1.2019 vykonané v súčinnosti s útvarom krajského riaditeľstva PZ v Nitre procesné úkony súvisiace s objasňovaním prípadom majetkovej trestnej činnosti týkajúcej sa motorových vozidiel," potvrdil Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave.

Ukradnutý Volkswagen Passat, našli policajti v Hlohovci na Nitrianskej ceste v jednej z prenajatých garáží. Ľudia, ktorí pracujú v areáli družstva na konci Hlohovca, pri ktorom sa garáže nachádzajú nám mimo kamery povedali, že razia trvala desiatky minút a policajti prehľadávali garáže postupne, až kým nenašli tú správnu. Ďalšie ukradnuté auto, tentokrát Volkswagen Golf našli policajti v bratislavskej Karlovej Vsi, v tejto garáži na Baníkovej ulici. "Vozidlá boli odcudzené v priebehu mesiacov Máj a August v roku 2018 v druhom a štvrtom bratislavskom okrese," doplnil Szeiff.

Obidve autá po zadokumentovaní policajti naložili na odťahovku a previezli ich na expertízu na ďalšie skúmanie.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy