Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tréner (33) sexuálne zneužíval troch chlapcov. Súd o jeho osude rozhodol
Zdielať na

Tréner (33) sexuálne zneužíval troch chlapcov. Súd o jeho osude rozhodol

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Pred sudkyňu Okresného súdu v Považskej Bystrici sa v stredu postavil muž obžalovaný zo sexuálneho zneužívania troch maloletých chlapcov vo veku 10 a 11 rokov. Boli futbalistami dedinského klubu, ktorý trénoval. Svoju ďalšiu obeť si vyhliadol v miestnom kostole.

Pavol (33) čelí obžalobe v chúlostivej kauze. Podľa obvinenia sa celý prípad prevalil, keď sa doma rozprávali dvaja malí futbalisti o tom, ako sa k ním správa tréner. Ich rozhovor si vypočula sestra jedného z chlapcov a všetko povedala svojim rodičom.

"Ja tých ľudí poznám a mňa samého ho to osobne štve," povedal obžalovaný Pavol. "K spáchaniu skutkov došlo v rodinnom dome, v ktorom obžalovaný žil, v jeho vozidle a aj na futbalovom štadióne v Českej republike počas futbalového zápasu," uviedol hovorca krajského súdu Roman Tarabus. 

​Obžaloba hovorí, že zneužíval nielen svojich dvoch zverencov. Počas vyšetrovania tohto prípadu sa policajtom sám priznal, že ešte predtým zneužíval aj ďalšieho chlapca, miništranta, s ktorým sa zoznámil v kostole. "Ja s tým musím žiť do konca života, pretože som nikdy pred tým nikomu neublížil," priznal sa obžalovaný. 

Dnes už bývalý futbalový tréner pochádza z dediny Beluša. Podľa starostu Pavol priam vyhľadával aktivity, pri ktorých mohol prísť do kontaktu s deťmi. "Pôsobil aj na základnej škole, čo mám vedomosť, viedol futbalový krúžok. Viem teda, že organizoval aj tábory, že mal na to oprávnenie," hovorí starosta Ján Prekop.

"Obžalovaný bol uznaný za vinného zo zločinu sexuálneho zneužívania," oznámil Tarabus. Za takýto trestný čin hrozí 7 až 12 rokov väzenia. Na neverejnom pojednávaní sudkyňa rozhodla, že by mal ísť za mreže na päť rokov.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy