Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dôchodkyňa si myslela, že prišiel manžel. V spálni ale prichytila zlodeja
Zdielať na

Dôchodkyňa si myslela, že prišiel manžel. V spálni ale prichytila zlodeja

KOMÁRNO / Cudzí muž predpoludním prehľadával spálňu manželov z Komárna. 76-ročná dôchodkyňa si myslela, že je to jej manžel, ktorý sa vrátil z obchodu. Keď nereagoval na oslovenie, vošla do izby. Prichytený zlodej ju zrazil k zemi.

Vchodové dvere na schodišti majú guľu a bývajú tam zväčša dôchodcovia. "Ten sopliak mi zobral tie kľúče, tak som sa pomaly vrátil a tú už teta plače, babka na zemi," hovorí manžel prepadnutej dôchodkyne. 

Rozruch na schodisku mal neuveriteľnú predohru. 76-ročná dôchodkyňa, žijúca s manželom v byte na najvyššom poschodí, začula šramot zo susednej izby. Myslela si, že sa vrátil domov manžel z obchodu. "Po dvoch minútach mi to došlo. Bol to nejaký vysoký chlap, tak som zobrala to na pavučiny a s tým som išla, čo tu hľadáte?" opisuje dramatický sled dôchodkyňa.

Neznámy tvrdil, že ho pre peniaze poslal dedo. Napriek tomu, že je po porážke, zlodejovi nenaletela. "Reku odíďte, ani sa nehol, hľadal ďalej, tak viete čo som spravila, otvorila dvere do korán a kričala som, ľudia pomôžte mi!" pokračuje staršia žena. 

Dôchodkyňu pri úteku sotil na zem, okrem úľaku sa aj poriadne doudierala. Nič hodnotné ukradnúť nestihol. Zlodej si počkal, kým dôchodca odišiel hľadať kľúče, o ktorých si myslel, že ich stratil. "S mojimi kľúčami odišiel, ale ma nezamkol, on musel byť v pivnici," vraví dôchodkyňa. 

Jej manžel si až neskôr spomenul na mladíka, ktorý krátko predtým pýtal 50 centov od neho cestou z obchodu. "Hovorím mu, mne ide už na 90 a tebe ide na 20, nie je to hanba pýtať od starého človeka peniaze? Ešte som mal také drobné. Hovorím, na ty sopliak a ako ich hodil do vačku, zobral aj tie kľúče. Ale to som si až potom uvedomil," dodal manžel. 

"Polícia miesto zdokumentovala a zaistila stopy a žiada o pomoc prípadných svedkov," uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 


Pozor by si mali dôchodcovia dať aj na podvodníkov. Tí to stále skúšajú. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy