Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladú matku kopali a fackovali jej príbuzné. V nemocnici zomrela
Zdielať na

Mladú matku kopali a fackovali jej príbuzné. V nemocnici zomrela

RIMAVSKÁ SOBOTA / Policajti vyšetrujú úmrtie mladej matky. Máriu surovo zbili jej príbuzné a šnúrkami od topánok ju priviazali o stĺp, kde v zime sedela asi dve hodiny. 29-ročnú Máriu potom odvliekli dovnútra a takmer 3 dni ju nechali bez jedla, vody a lekárskej pomoci. Upozorňujeme, že obsah článku nie je vhodný pre maloletých užívateľov.

​V rimavskosobotskej nemocnici zomrela iba 29-ročná Mária. V zúboženom stave ju našli príbuzní v chatrči, ktorí tam prišli na návštevu. "Čo ja viem s čím ju bili. Neviem vám to povedať vôbec. Ja som len videla, že je dobitá. Bola napuchnutá. Modrinu mala. Ja som sa spytovala. Iba hlavou kývala a plakala," opisuje udalosti svokra nebohej. 

Brutálne dobitá 

Mária v chatrči žila ako bezdomovkyňa so svojimi dvomi malými deťmi, so sestrou a švagrinou. Tie ju ale nechali v bolestiach trpieť takmer 3 dni. Až na naliehanie jej svokry zavolali na 112. Mária mala pomliaždeniny po celom tele, tržné rany na hlave a uchu aj otras mozgu. "Jej zdravotný stav si vyžadoval intenzívnu starostlivosť. Žiaľ, po dvoch dňoch podľahla celkovému vyčerpaniu organizmu," informovala hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková. 

Útok príbuzných

Keďže podľa vyjadrení lekára zo záchranky jej zranenia spôsobila iná osoba, policajti ihneď začali pátrať po útočníkovi. Príbuzné nebohej ženy najskôr vypovedali, že ju našli zbitú pri kontajneri na rimavskosobotskom sídlisku.

Policajti ale vyšetrovaním zistili, že všetko je inak. 29-ročnú Máriu surovo zbili jej vlastná sestra a švagriná. Vytiahli ju z chatrče a priviazali o drevený stĺp. Potom ju bili a kopali. Tak ju nechali minimálne dve hodiny.  "Ona prvá bola, jej sestra vlastná a potom švagriná Olinka. Že nechali tam dve hodiny. A ešte chodili k nej fajčiť, pozerať ju," povedal strýko nebohej ženy. 

Dve deti

Po mladej žene zostali dvaja malí chlapci, o tých sa momentálne starajú starí rodičia, deti ale sociálne pracovníčky pravdepodobne čoskoro umiestnia do ústavu. Ich otec, druh nebohej Márie, je vo výkone trestu. "Plačem každý deň," dodala svokra Márie. 

Sinda (24) a Oľga (34) už čelia obvineniu zo zločinov zabitia a obmedzovania osobnej slobody. Za tieto skutky spáchané na chránenej osobe hrozí 9 až 12-ročné väzenie. Polícia stále pokračuje vo vyšetrovaní, za akých okolností mladá žena zomrela. Čakajú aj na závery súdnej pitvy. Sudca ale rozhodol, že obvinené ženy budú stíhané väzobne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy