Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kočner si pravdepodobne nahral Trnku. Podľa nahrávky mala byť prokuratúra skorumpovaná
Zdielať na

Kočner si pravdepodobne nahral Trnku. Podľa nahrávky mala byť prokuratúra skorumpovaná

BRATISLAVA / Vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej môže dostať nový rozmer. Denník N totiž priniesol informáciu o tom, že Marián Kočner si pravdepodobne nahral rozhovor, ktorý dokazuje korumpovanie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.

Nahrávka má naznačovať, že prokuratúru neriadil jej šéf, ale Kočner. S informáciou prišiel Denník N. Okrem Trnku mali byť do kšeftovania zapojení aj niektorí poslanci parlamentu. V hre boli údajne aj úplatky za prepustenie z väzby Jozefa Majského - záznam by mal zároveň dokázať aj obchodovanie s nahrávkami v kauze Gorila.

Hoci orgány činné v trestnom konaní majú nahrávku z Kočnerovho trezoru už týždne, o jej osude vedenie polície a prokuratúry doteraz nerozhodlo. "Zaistené vecné dôkazy sa týkajú nielen vraždy poškodeného Jána Kuciaka a jeho partnerky. Vzhľadom na to, časť poznatkov, ktorá nesúvisí bezprostredne s vraždou poškodených, bola odstúpená na ďalšie konanie príslušným orgánom," povedala hovorkyňa Špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy