Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bitke dvoch dievčat sa prizerali desiatky ľudí. Údajne mali vyberať vstupné
Zdielať na

Bitke dvoch dievčat sa prizerali desiatky ľudí. Údajne mali vyberať vstupné

KOŠICE / Sociálnymi sieťami sa šíri video, ktoré zachytáva brutálnu bitku. Aktérkami sú dievčatá vo veku približne 15 rokov. Staršie dievčatá agresívne kopú a bijú päsťami zhruba 12-ročnú protivníčku. Prizerá sa množstvo divákov a dievčatá dokonca povzbudzujú. Upozorňujeme, že zábery priložené v reportáži nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Na video upozornil portál Refresher.sk. Upozorňujeme, že zábery priložené v reportáži nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Brutálna bitka bola dopredu organizovaná. Na zápas troch dievčat sa malo prizerať viac ako 80 ľudí. Kto sa zápasu nezúčastnil, mal možnosť pozrieť si ho na videozázname. "Som sa dozvedel zo sociálnych sietí, že mala tu byť organizovaná bitka medzi dvomi dievčatami," povedal známy dievčat. 

Dve staršie dievčatá do 12-ročnej súperky kopali a udierali ju päsťami do hlavy. Násilná bitka sa odohrala v sobotu popoludní v centre Košíc, a to priamo pod oknami niekoľkých bytoviek. Podľa informácií zo sociálnych sietí malo ísť dokonca o turnaj so vstupným. "Dávali proste na instagram fotky, aké to má byť, ako keby sektory, potom, že platené to má byť po 20 eur," dodal známy. 

Dievčatá si údajne bitkou mali riešiť dlhodobé spory. "Ja som počul, že kvôli tomu, že jedna o druhej niečo rozprávala, ale niektorí hovoria, že už také konflikty mali viackrát za sebou," povedal známy dievčat. 

Záznam už vyhodnocujú aj policajti, ktorí stotožňujú nakrúcané osoby. Prípad podľa hovorkyne nateraz preverujú ako podozrenie z trestného činu výtržníctva. "Nie je vylúčené, že po vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov a po vykonaní všetkých úkonov smerujúcich k zisteniu totožnosti osôb zachytených na videozázname , dôjde v tomto prípade k zmene právnej kvalifikácie," povedal policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

Polícia momentálne vykonáva všetky nevyhnutné procesné úkony, viac informácií k prípadu pravdepodobne poskytne v najbližších dňoch. "Polícia dôrazne odsudzuje takéto konanie osôb a v takýchto prípadoch okamžite koná a bude konať, a to aj v prípade, ak sa ďalším vyšetrovaním preukáže, že účastníkmi sú mladistvé osoby," dodala Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy