Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Silný výbuch zasiahol garáž rodinného domu. V nej bol v tom čase 35-ročný muž
Zdielať na

Silný výbuch zasiahol garáž rodinného domu. V nej bol v tom čase 35-ročný muž

OROVNICA / Silný výbuch otriasol Orovnicou pri Novej Bani. K explózii došlo v garáži rodinného domu. Následný požiar poškodil aj samotný dom, v ktorom žije rodina s malým dieťaťom. Navyše sa zranil 35-ročný muž, ktorý bol v tom čase priamo v garáži.

Najskôr sa ozvala ohlušujúca rana a hneď na to susedia zbadali veľké plamene. Tie šľahali z garáže, v ktorej mal majiteľ autodielňu. Trvalo to sotva pár minút, kým sa oheň rozšíril aj na vedľa stojací rodinný dom. "My sme videli obrovský dym a videli sme, že tam všetko horí, volali sa hasiči aj záchranka," opisovala suseda. 

​Domácim, ktorým tak horela strecha nad hlavou, pomáhali miestni dobrovoľníci. S veľkými plameňmi bojovali 14 hasiči z Novej Bane, Žiaru nad Hronom aj z Banskej Bystrice. 

Na mieste boli aj záchranári, pomáhali 35-ročnému mužovi, ktorý bol v čase požiaru v garáži. "Nadýchal sa, však keď to začalo horieť, to bolo dymu," pokračuje suseda. "Pacientovi bolo nevoľno a ležal na zemi, priotrávil sa oxidom uhoľnatým, záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Prečo v garáži k explózii a následnému požiaru došlo, ešte polícia ani hasiči nevedia. Majiteľ tam mal autodielňu a tak sa nedá vylúčiť ani to, že k výbuchu došlo počas prác na opravovanom aute.

Škody sú obrovské, podľa polície ich vyčíslili na 90 tisíc eur. Dom veľký požiar zničil, rodina s malým dieťaťom, ktorá v ňom bývala tak na začiatok tohto roka nebude spomínať v dobrom. "Vyšetrovateľ začal v súvislosti s udalosťou trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

V Košiciach na sídlisku zas našli zariadenie, ktoré pripomínalo výbušninu. Pod dohľadom pyrotechnika ju odpálili, zatiaľ čo ľudí evakuovali. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy