Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podvodníci idú po dôchodcoch cez emócie, najmä strach. Našli si ďalšiu obeť
Zdielať na

Podvodníci idú po dôchodcoch cez emócie, najmä strach. Našli si ďalšiu obeť

PREŠOV / Napriek upozorneniam i napriek viacerým podvedeným ľuďom, sa podvodníci opäť dostali k peniazom. Od dôchodkyne ich vymámili historkou o nehode jej syna. Pri nej mal zraniť iných ľudí a aby sa vyhol problémom, mal zaplatiť. Neštítili sa dokonca simulovať jej akože zraneného syna v telefóne.

Poškodená Prešovčanka prežila chvíle, ktoré už zopár dôchodcov pocítilo na vlastnej koži. Cudzí človek na druhej strane telefónu jej zavolal v mene blízkej osoby a pýtal si peniaze. "Ani absolútne ma nenapadlo zavolať na mobil, lebo že telefón ostal v aute a auto odtiahli," povedala poškodená Prešovčanka. 

Klasický podvod, ktorým sa už neraz podarilo darebákom vymámiť od ľudí nekalým spôsobom nemalé peniaze. Evidentne to mali premyslené. Vsadili na city a emócie. Po telefóne dokonca zohrali divadlo s historkou, že syn si pri nehode okrem zlomenej nohy prerezal jazyk. Vystrašenej žene sa vtedy akože vlastný syn ozval v telefóne. "Prosil ma, mami, prosím, pomôž mi. Ako každá matka si svoje deti chránim," uviedla poškodená žena. 

Požiadavka znela na 3000 eur. Zúfala žena ich hneď bola vybrať v banke a poslať ich mala v jednom z obchodných reťazcov, ktorý poskytuje aj službu zaslania peňazí do zahraničia. Od väčšej škody ju uchránilo to, že tam majú 1 900 eurový limit. 

Poškodená Prešovčanka si až teraz uvedomila, koľko o nej mali informácií. Na telefónne číslo, ktoré v stredu po oznámení na políciu už nefungovalo, sme vo štvrtok volali aj my z TV JOJ. Najprv zvonilo a neskôr to niekto zrušil. "Stále som hovorila, že nenaletím nikomu. Ale keď sa jedná o vaše dieťa, ste schopná urobiť všetko, čokoľvek, aby ste niečo zisťovali," uviedla žena. 

Dôchodcovia sú jednou zo sociálnych skupín, ktoré okrádajú najčastejšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy