Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
S tromi promile alkoholu si sadol za volant. Po sérii nehôd chcel šoférovať opäť
Zdielať na

S tromi promile alkoholu si sadol za volant. Po sérii nehôd chcel šoférovať opäť

RUŽOMBEROK / Štyridsaťtriročný muž v Ružomberku spôsobil viacero dopravných nehôd, pričom poškodil najmenej päť áut. Jeho zbesilú jazdu ukončil jeden z vodičov, ktorý mu zobral kľúče. Muž bol totiž odhodlaný šoférovať ďalej. V dychu mal takmer tri promile.

Krátko pred druhou hodinou popoludní na hlavnom cestnom ťahu cez Ružomberok došlo k viacerým kolíziám. Vinník bol ten istý. "Zrazu pozeráme, auto v protismere ide, úplne oproti nám a snažil sa nás vytlačiť z cesty, takže do nás vrážal asi päťkrát," uviedla účastníčka nehody Viera. 

"Dvakrát buchol do nás, do ďalších päťkrát a ešte neviem do koho, nemyslím si že je pri zmysloch," povedal účastník nehody Ľubomír. Muž na tmavomodrom seate napriek všetkému pokračoval v jazde. Len zázrakom nedošlo k vážnejšej nehode či k zraneniu. Proti jeho vyčíňaniu napokon zakročili priamo vodiči poškodených áut. "Jednoducho som mu otvoril dvere a vybral som mu kľúče zo štartéra," dodal Ľubomír. 

"Štyridsaťtriročnému vodičovi policajti pri dychovej skúške namerali 1,41mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,94 promile," povedala policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová. 

Napriek tomu, že bol na mol opitý, bol dosť pri zmysloch na to, aby sa pokúsil zamaskovať svoje konanie. To, že mu na aute chýbala tabuľka s evidenčným číslom totiž nebola náhoda ani následok nehody. Ten istý vodič totiž krátko predtým, ako ho zadržali, narazil aj do viacerých áut odstavených na parkovisku. Svedkom sa ho vtedy nepodarilo zastaviť.

Napriek opakovaným výzvam polície sú vodiči ochotní sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy