Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ľuboš F. obvinený z prepadnutia mužov v taxíku putuje do väzby
Zdielať na

Ľuboš F. obvinený z prepadnutia mužov v taxíku putuje do väzby

LEVICE / Ľuboš F., ktorého v minulosti označovali za bossa nitrianskeho podsvetia, sa v stredu postavil pred sudcu. Zadržali ho na Silvestra pri lúpeži v Želiezovciach spolu s ďalšími dvomi mužmi. Okresný súd v Leviciach rozhodoval o väzbe pre Ľuboša F. aj pre 21-ročného muža. Pred sudcom o udalosti hovoril aj tretí obvinený, ktorý je na slobode. Ten tvrdí, že sa prípad stal inak.

Sudkyňa za zatvorenými dverami rozhodovala o väzbe zhruba dve hodiny. Okolo pol piatej popoludní rozhodla o tom, že Ľuboš F. pôjde do väzby. "Uznesením Okresného súdu Levice bol obvinený vzatý do preventívnej väzby. Proti uzneseniu podal sťažnosť," uviedla hovorkyňa súdov v Nitre Lena Kiradžiev.  Pred súd sa postavil aj 21-ročný mladík, ktorý je v prípade tiež obvinený. Podľa polície olúpili štyroch mladíkov.

Na súd prišiel aj tretí z mužov, ktorý je v tomto prípade obvinený. Hovoril o tom, čo sa udialo krátko pred incidentom. Všetkému vraj predchádzal konflikt v nočnom podniku, v ktorom sa štyria údajní poškodení zabávali. Útočili vraj na zákazníkov.  

Muž, ktorý v podniku pracuje ako barman tvrdí, že od partie žiadal zaplatiť škodu za rozbité veci čo odmietli. Preto ich v podniku zamkol a zavolal majiteľa a údajne aj políciu. "Boli agresívni, jeden mi hovoril, že mám otvoriť, že ma zabije a nemám zamkýnať," povedal obvinený barman Adrián. Partia otvorila okná a dala sa na útek. To už na miesto smeroval majiteľ so synom. Viezol ich Ľuboš F. Taxík, na ktorom chceli utiecť zastavili. 

Podľa polície Ľuboš F. s 21-ročným Dávidom od partie pýtali peniaze a jeden z nich držal v rukách aj nôž. Peniaze im mali aj dať. Barman, ktorý má na krku teraz tiež obvinenie ale povedal, že nič také nevidel. "Ušli mi a teraz je všetko obrátené proti nám, my sme obvinení a oni sú poškodení," dodal barman. 

K lúpeži došlo pred pol nocou. Taxík, v ktorom vodič viezol štyroch mužov, zablokovalo luxusné vozidlo. Vydierači, posádku vytiahli von.

Jeden z páchateľov údajne vytiahol aj nôž a vyhrážal sa zabitím. Takýmto spôsobom pýtali páchatelia od mužov peniaze. Jeden z nich im dal údajne okolo 600 eur a drahý mobilný telefón. Po lúpeži to jeden z poškodených ohlásil na polícii. Tá na mieste zaistila stopy a na prípade stále pracuje. Jedným zo zadržaných je aj 54-ročný Ľuboš F, ktorý je označovaný za bossa nitrianskeho podsvetia. Čelil viacerým obžalobám, no to, že by patril k podsvetiu dlhé roky odmieta.

O prípade sme informovali v pondelok 31.12.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy