Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Epileptik, samovrah, dieťa v rozpálenom aute - mestskí policajti zachraňovali životy
Zdielať na

Epileptik, samovrah, dieťa v rozpálenom aute - mestskí policajti zachraňovali životy

ŠTRBSKÉ PLESO / V uliciach miest a obcí denne dozerajú na dodržiavanie verejného poriadku. V službe zažijú aj situácie, pri ktorých ide o život. Hovoríme o mestských policajtoch. Sú medzi nimi aj takí, ktorí život aj zachránili.

"Za ostatných 10 rokov už máme viac ako 70 policajtov, ktorí boli ocenení za záchranu života," hovorí hrdo Ján Andrejko, prezident ZNOMPS.

No a Asociácia náčelníkov mestských polícií ocenila tento rok ďalších svojich kolegov z rôznych krajov. Odvážne ženy a muži zachránili život epileptikovi, ale aj samovrahovi, ktorý už visel na lane.

Poskytli pomoc žene, ktorú zranil vlastný syn a zachránili maloleté dieťa. 

Kežmarskí mestskí policajt zasahovali pri veľkej bitke v meste. Odrazu si všimli zmenu správania jedného z aktérov. Dostal epileptický záchvat. Rýchlo zakročili. "Necítim sa hrdina," hovorí kežmarský mestský policajt Tibor Rak. "Na druhej strane si poviem, že ak by sme nepomohli, možno by zle dopadol ten človek."

Cena putovala aj do Svitu, kde v júni zasahovali dvaja policajti, ktorí z rozpáleného auta vytiahli malé dieťa, ktoré tam jeho mama nechala počas nákupu. "Je to moja robota, páči sa mi tá robota a necítim sa byť hrdina, vôbec," hovorí ocenený Pavol Chalupka.

V správny čas na správnom mieste - aj v Žiline sa podarilo zachrániť život:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy