Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Otec so ženou týrali 9-ročné dievča jednou z najhorších techník CIA
Zdielať na
Krimi

Otec so ženou týrali 9-ročné dievča jednou z najhorších techník CIA

Zdroj: Utah County Jail

SALT LAKE CITY / Polícia v štáte Utah zadržala muža a ženu, ktorí mučili 9- ročné dievča technikou waterboarding. Táto technika je zakázaná a patrí medzi najkrutejšie techniky mučenia CIA vôbec. Oboch polícia už obvinila.

Striekanie vodou s cieľom vyvolať v obeti pocit, že sa topí. To je technika nazývaná waterboarding, ktorou mala dvojica mučiť len deväťročné dievča. Polícia 29- ročného Josepha M. , otca dievčaťa, a jej 28- ročnú macochu Ilari M. zatkla. Následne ich z trestného činu obvinili. Telesného trestu na dieťati sa podľa polície dopustili najmenej trikrát. 

Táto mučiaca technika sa pred rokmi dostala do medzinárodného povedomia v súvislosti s neľútostnými výsluchmi, praktikami CIA voči ľuďom, ktorí sú podozriví z terorizmu. 

Podľa denníku The New York Post úrady na tieto praktiky prišli potom, čo bolo dievča privezené na pohotovosť na začiatku decembra. Na tele mala pomliaždeniny. Polícia potom, čo sa dievča dostalo z nemocnice, navštívila. 

Dievča uviedlo, že ju otec s macochou trestali tým, že jej položili hlavu do vane s rukami zaviazanými za chrbtom a polievali jej tvár vodou. "Deväťročné dievča vypovedalo, že nemohla dýchať a mala bolesti," vyjadrila sa polícia vo svojej správe. Dievča taktiež povedalo, že ju nevlastná matka udrela do tváre a spôsobila tak krvácanie z nosa. 

Pozrite si reportáž o tragickej smrti chlapčeka. Utýrali ho na smrť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy