Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čelná zrážka dvoch vozidiel. Ne mieste zasahoval vrtuľník
Zdielať na
Krimi

Čelná zrážka dvoch vozidiel. Ne mieste zasahoval vrtuľník

DETVA / Hasiči z Detvy a Zvolena momentálne zasahujú pri dopravnej nehode, ktorá sa stala na štátnej ceste I/16 v katastri obce Kriváň, okres Detva.

Hlavný ťah na Lučenec neďaleko Kriváňa policajti krátko pred obedom uzavreli, nedostali sa tam žiadne vozidlá. Cestu zablokovala vážna havária, policajti museli uvoľniť vozovku pre hasičské aj záchranárske vozidlá.

"Niekoho vystrihovali a naložili do sanitky. Vrtuľník tu bol niekoho odvážal, zavreli to keď prišiel vrtuľník," hovorí svedok. Záchranársky vrtuľník pristál priamo na ceste. Letel na pomoc ťažko zranenej staršej vodičke osobného auta. Ženu vyslobodili spod pokrčených plechov hasiči.

"Zranenú vodičku sme vyslobodili pomocou hydraulického náradia, odovzdali sme ju leteckým záchranárom," uviedol hasič Michal Horváth. 

Leteli s ňou do Banskej Bystrice, jej stav vážny. "Pri nehode sa zranila staršia žena, ktorá utrpela viacnásobné poranenia celého tela," povedala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. Nešťastie sa malo stať počas predbiehania kamióna. Päťdesiatdeväťročná žena za volantom auta podľa polície dostala šmyk a ocitla sa v protismere. Mladý vodič prichádzajúce vozidla nemal šancu už nič urobiť.

V týchto dňoch, krátko pred vianočnými sviatkami, sú hlavné ťahy plné áut. Vodiči by preto mali jazdiť opatrne.

Pred pár dňami sa stala dopravná nehoda na moste Lafranconi v Bratislave. ​Obom rodičom museli pomáhať záchranári:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy