Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Riskantné predbiehanie skončilo vážnou nehodou. V aute sedeli štyria mladíci
Zdielať na

Riskantné predbiehanie skončilo vážnou nehodou. V aute sedeli štyria mladíci

MICHALOVCE / Mokrá cesta a riskantná jazda zapríčinili vážnu nehodu. Za obcou Palín havarovalo v sobotu auto so štvorčlennou posádkou. Dvadsaťdvaročný vodič podľa polície predbiehal vozidlo, ktoré zachytil, dostal šmyk a vletel priamo do stromu. Pomoc lekárov potrebovali traja mladíci.

Auto so štyrmi pasažiermi zišlo z cesty a narazilo do stromu. Zraneným prišli na pomoc všetky záchranné zložky. Vodič Patrik podľa polície predbiehal v ľavotočivej zákrute pred sebou idúce auto. Manéver nezvládol a zadnou časťou ho zachytil. Následne dostal šmyk, nad vozidlom stratil kontrolu a vyletel z vozovky. "Tam narazil do stromu, následne zachytil ďalší strom a vozidlo vyhodilo na cestu, kde ostalo stáť na kolesách v strede vozovky. Vodič druhého vozidla na mieste nezotrval," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mésarová. 

"Po príchode na miesto sme zistili, že ide o dopravnú nehodu jedného osobného auta, v ktorom cestovali štyri osoby," povedal veliteľ zásahu hasičov Slavomír Matta. V havarovanom aute sa viezli štyria mladí muži. Najhoršie dopadol jeden zo spolujazdcov, ktorý bol po nehode v bezvedomí. "Nehoda si vyžiadala troch zranených, z toho jedného vážne. Záchranári ho museli uviesť do umelého spánku a v kritickom stave previezť do Michalovskej nemocnice," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. "Dvaja pacienti sú v stabilizovanom stave, tretí bol ošetrený ambulantne a prepustený do domáceho liečenia," dodala hovorkyňa Sveta zdravia Jana Fedáková. 

U mladého vodiča, ktorý utrpel iba ľahké zranenia, policajti alkohol nezistili. Auto, ktoré šoféroval si vraj kúpil len prednedávnom, no po nehode zostalo úplne zdemolované. "Podľa doterajších zistení dopravnú nehodu zavinil vodič osobného vozidla značky BMW, na mieste mu bol zadržaný vodičský preukaz," povedala Mesárová. Počas dokumentovania nehody bola cesta v oboch smeroch uzavretá. Policajti vodičov odkláňali cez okolité obce. "Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ policajného zboru, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," dodala Mésarová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy