Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poplach na Dunaji. V mínusových teplotách unášala rieka telo ženy, ktorá spadla z mosta
Zdielať na

Poplach na Dunaji. V mínusových teplotách unášala rieka telo ženy, ktorá spadla z mosta

BRATISLAVA / Desiatky policajtov, hasičov a záchranárov boli v pozore. Ich pomoc totiž potrebovala 42-ročná žena, ktorá večer, v mínusovej teplote, spadla z mosta SNP v Bratislave. Začal sa tak boj o jej život.

Bolo niečo po pol deviatej hodine večer, keď si ľudia všimli, že na hladine Dunaja pláva telo. To sa od Mostu SNP pohybovalo smerom k Mostu Apollo. Na miesto takmer ihneď dorazili policajné hliadky a hasiči. Na hladinu spustili záchranárske člny. 

Keď hasiči dorazili na miesto, žena už bola na úrovni Mosta Apollo a nákupného centra, asi 20 metrov od brehu. S vypätím síl sa v nákladnom prístave zachytila o jeden z remorkérov. Policajti ju chytili za ruku a nepúšťali. "V súčinnosti s policajným člnom a našimi dvomi člnmi sa ženu podarilo vytiahnuť, vlastne dostať ju na breh, kde sme ju naložili na nosidla a vzhľadom na členitosť terénu museli sme vykonať transport nejakých 500 metrov smerom hore k Mostu Apollo, kde vlastne sme ju odovzdali RZP," povedal veliteľ zásahu Branislav Petrovič. 

Potom ako hasiči v spolupráci s políciou ženu zo studenej vody vytiahli a zastabilizovali, odovzdali ju do rúk záchranárom. "V sobotu vo večerných hodinách bola v Univerzitnej nemocnici Bratislava prijatá pacientka, ktorá bola podchladená. Pacientka bola ošetrená, v súčastnosti je mimo ohrozenia života, zostáva však aj naďalej hospitalizovaná," povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská. Či žena skočila z mosta sama alebo sa šmykla, sa zatiaľ nevie. Isté je, že mala obrovské šťastie a vďaka rýchlemu zásahu záchranných zložiek, prežila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy