Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Havaroval a s kľudom odkráčal domov. Či pil alkohol pred jazdou, mu polícia dokázať nevedela
Zdielať na

Havaroval a s kľudom odkráčal domov. Či pil alkohol pred jazdou, mu polícia dokázať nevedela

SNINA / Havaroval a nafúkal viac ako 2,5 promile, a to až po 4 hodinách nehody. Tridsaťtriročný Sninčan totiž nechal zdemolované auto na mieste a odišiel domov. Keď ho policajti našli doma pod vplyvom alkoholu, bolo už neskoro na dokazovanie toho,či pred jazdou pil, alebo až po nej. Odborník na dopravu hovorí, že na podobné situácie sú aj policajti krátki.

​Bolo krátko po šiestej ráno, keď 33-ročný Sninčan havaroval. Okolnosti nehody zo začiatku neboli jasné, policajti našli iba zdemolované vozidlo bez vodiča. Podľa polície pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy a nezvládol riadenie. Navyše si nesplnil povinnosť účastníka dopravnej nehody a z miesta odišiel. Policajti ho našli asi po štyroch hodinách v mieste trvalého bydliska. "Vodičovi bola nameraná hodnota 1,31 mg/l etanolu na liter vydychovaného vzduchu, čo je viac ako 2,6 promile," vyjadril sa policajný hovorca Daniel Džobanik. 

K prípadu bol prizvaný znalec, ktorý mal zistiť, kedy vodič pil. To však napokon nebolo možné. "Znalec nevedel určiť, či vodič požil alkoholické nápoje aj pred jazdou," pokračoval Džobanik. "Pri dopravnej nehode, kedy mladý muž rozbil svoje auto a nikto ho nevidel, nikto ho nechytil tak ak bude tvrdiť po štyroch hodinách, že pil až potom tak je to tvrdenie proti tvrdeniu.A na to sú policajti krátki," povedal dopravný konzultant  Maroš Palesch. 

Mužovi vzali vodičský preukaz. Podľa polície sa žiadneho trestného činu nedopustil. Je podozrivý iba z priestupkov. Nehodu neohlásil, nezotrval na mieste a požil alkohol v čase, kedy to už bolo na ujmu zistenia, či pil pred jazdou alebo až po nej. "To, či bol počas nehody pod vplyvom alkoholu, tak to je len teoretická úvaha, to mu nikto nedosvedčí ani nevyvráti, preto skončila iba s priestupkom," vysvetlil Palesch. 

"Vodič je zároveň podozrivý aj z porušenia rýchlosti jazdy," dodal policajný hovorca. Nie je to prvý ani posledný prípad, odporúčam vodičom zdržať sa požitia alkoholu po nehode, lebo si zbytočne narobia problémy. 

Pozrite si reportáž o streľbe na nadrogovaného vodiča:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy