Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mužovi hrozí doživotie za týranie družky. V prípade nastal nečakaný zvrat
Zdielať na

Mužovi hrozí doživotie za týranie družky. V prípade nastal nečakaný zvrat

TRENČÍN / Jaroslavovi (54) z Handlovej hrozí doživotie za to, že podľa obžaloby týral svoju priateľku. Tá na neho podala trestné oznámenie, došlo ale k zásadnému zvratu. Priateľka na súde vypovedala, že si všetko vymyslela. Dokonca chce, aby sa k nej Jaroslav vrátil.

Jaroslava súdy poslali za mreže už 6-krát. Vo väzení strávil spolu viac ako 30 rokov. Na slobodu sa vrátil minulý rok potom, ako si odpykal 15 rokov za vraždu.

"V roku 2002 spolu s bratom v byte v Handlovej zavraždil svoju bývalú manželku. Všetci boli pod vplyvom alkoholu, bili ju kovovou tyčou, kopali ju a skákali po nej," uviedol hovorca krajského súdu Roman Tarabus. 

Týranie a vyhrážky 

Vrátil sa do krízového centra v Handlovej. Tam sa spoznal s mladou ženou, ktorá ho o pár mesiacov obvinila z týrania. "Niekoľkokrát ju udrel päsťami, ťahal ju za vlasy, vyhrážal sa jej, že ju zabije a zaškrtí, keď ho pôjde udať z dôvodu stretávania sa s otcom jej detí," opisuje udalosti predseda senátu. "Bola dobitá, až som sa zľakla," potvrdzuje obvinenie riaditeľka krízového centra Viera Mrázová. 

Nečakaný zvrat 

Jaroslavovi hrozí doživotie. Na pojednávaní však došlo k nečakanému zvratu. Žena, ktorú mal jej priateľ podľa obžaloby týrať, na súde všetko poprela. "Vypovedala som, že som klamala, že ma zbil, ale ma nezbil. Prvýkrát som klamala," povedala údajne týraná žena. 

Nerozumel tomu ani predseda senátu. "Nedáva mi to logiku. Z môjho pohľadu je to úplná hlúposť, ale je to váš život. každý si je strojcom vlastného šťastia." 

Údajne týraná žena tvrdila, že ju zbila priateľka jej bývalého manžela a vypovedať proti Jaroslavovi ju prinútili. Nahovoriť ju na to mal jej bývalý muž. Psychiatrička Darina Hrabovská má niekoľko teórii, čo sa mohlo stať. "Buď preto, lebo sa zľakla, alebo zistila, čo čaká jej partnera, alebo nemá silu zvládať celý proces." 

Krivá výpoveď

Po jej výpovedi prokurátor avizoval, že podá na polícii trestné oznámenie pre krivú výpoveď. "Neviem, čo teraz urobia. Či ho pustia, alebo ho budú držať, chcela by som byť naspäť s ním," uviedla žena. Predseda senátu odročil pojednávanie na január. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy