Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šéf NAKA Peter Hraško: Do dôchodku odchádzam so štandardným ohodnotením
Zdielať na

Šéf NAKA Peter Hraško: Do dôchodku odchádzam so štandardným ohodnotením

BRATISLAVA / Šef NAKA Peter Hraško odchádza z polície, pre TV JOJ to potvrdil už v piatok a následne poskytol informácie, ktoré štandardne sprevádzajú odchod vysokopostavených funkcionárov do civilu.

V deň, kedy televízia JOJ priniesla informáciu o odchode Petra Hraška do civilu, sa šéf NAKA vyjadril len stručne: "Vraciam sa do občianskeho života." Následne ale neváhal odpovedať na otázky užšie späté s jeho rozhodnutím, a teda tie, ktoré sú súčasťou odchodu do civilu vysokopostavených funkcionárov, aj v policajnom zbore, do civilu. 

​Peter Hraško počas svojho dlhoročného pôsobenia v Policajnom zbore dosiahol rôzne hodnosti, čo aj sám potvrdil: "Počas pôsobenia v Policajnom zbore som postupne dosiahol všetky hodnosti od strážmajstra až po plukovníka bez mimoriadneho povýšenia." Časť z jeho úspechov, ktoré dosiahol počas pôsobenia vo funkcii, bola podľa jeho vlastných slov prezentovaná v médiách. "Vo finančnom ohodnotení a ani v stanovení dôchodku sa nijako neodzrkadľujú," dodal šéf NAKA. Zároveň na margo svojho funkčného platu zdôraznil, že výška jeho platu je upravená zákonom. 

Policajný prezident Milan Lučanský sa vyjadril, že zmení vedenie NAKA a riaditeľovi Hraškovi dá možnosť výberu miesta, na ktorom by si vedel predstaviť svoje ďalšie pôsobenie v policajnom zbore. Podľa reakcie samotného Hraška, jeho návrh odmietol.

Policajný prezident Milan Lučanský začal v novembri voči riaditeľovi NAKA Petrovi Hraškovi disciplinárne konanie, v súvislosti s anonymným trestným oznámením na iniciatívu Za slušné Slovensko. Podľa jeho slov totiž pri prešetrovaní našiel nedostatky. "Zo záverov analýzy vyplývajú viaceré pochybenia po prijatí anonymného trestného oznámenia v súvislosti s iniciatívou Za slušné Slovensko. Preto som začal disciplinárne konanie voči riaditeľovi NAKA Petrovi Hraškovi. Ďalšie opatrenia prijmem po ukončení disciplinárneho konania," uvádza sa v stanovisku policajného prezidenta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy