Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Študentku brutálne zavraždil a stiahol z kože. V 20-ročnom prípade nastal posun
Zdielať na

Študentku brutálne zavraždil a stiahol z kože. V 20-ročnom prípade nastal posun

KRAKOV / V prípade študentky, ktorú niekto brutálne zavraždil a následne stiahol z kože, z ktorej si vyrobil vestu, pravdepodobne nastal posun. Na verejnosť prenikli informácie z prostredia vyšetrovania. Podľa nich sa našli v byte obvineného muža biologické stopy v podobe zaschnutej krvi, ktoré mali patriť zavraždenej študentke.

Pred rokom špeciálne policajné jednotky zatkli muža podozrivého zo zavraždenia mladej študentky Kataríny a následne jej stiahnutia z kože. Odvtedy je vo väzbe. Odvolací súd mu ju pritom opätovne predĺžil. 

"Súd zistil, že existuje vysoká pravdepodobnosť, že obvinený muž tento čin spáchal. Vychádzali sme z aktuálne dostupných dôkazných materiálov," uviedla sudkyňa Beata Gorsczyk. 

Kožu mladej študentky našli pred dvadsiatimi rokmi pod mostom. Ten sa pritom nachádza asi kilometer od obydlia podozrivého. Na verejnosť prenikli informácie o tom, že počas domovej prehliadky objavili policajti na vonkajšej strane vane biologický materiál, ktorý mal patriť práve Kataríne. "Stopy potvrdzujú, že by malo ísť o DNA zavraždenej. Je preto možné, že kožu pral práve v nej,vraví bývalý vyšetrovateľ Dariusz Nowak. 

Dariusz je bývalý policajný vyšetrovateľ a na mieste činu bol pred dvadsiatimi rokmi medzi prvými. "Už pred dvadsiatimi rokmi sme vytipovali skupinu niekoľkých desiatok podozrivých, ktorí mohli taký brutálny čin spáchať. Bol medzi nimi aj v súčasnosti obvinený Róbert," vysvetľuje Nowak. 

Zadržaný muž je pritom vo väzbe už vyše roka a po celý čas sa odmieta k činu priznať. Prokuratúra najnovšie informácie ale nekomentuje. "Súd opakovane predĺžil väzbu z dôvodu, že by mohlo dôjsť k ovplyvňovaniu svedkov a manipulácii s dôkazmi. Chcem ale zdôrazniť, že platí prezumpcia neviny a na môjho klienta sa má nazerať ako na nevinného, kým mu nedokážu opak," myslí si Lukasz Chojniak, advokát obvineného. 

"K prípadu nemôžeme poskytnúť žiadne informácie. Sme viazaní zákazom prokuratúry, ktorá nariadila mlčanlivosť," odmietla komentovať udalosti prípadu hovorkyňa polície Katarzyna Cislo. Obvinenému mužovi tak hrozí až doživotný trest. Zlomovým dôkazom by mala byť práve DNA Kataríny v jeho vani.

Pozrite si archívnu reportáž o brutálnej vražde v Prešove. Z obvinených sa dožil iba jeden: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy