Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pri zrážke troch áut vyhasol jeden ľudský život
Zdielať na

Pri zrážke troch áut vyhasol jeden ľudský život

KOMÁRNO / V Komárňanskom okrese došlo k havárii troch áut, ktorá si vyžiadala jeden ľudský život. Zrážka s protiidúcim vozidlom zmietla tretie auto z cesty. Jeho vodič po prevoze do nemocnice zomrel.

Rovný úsek cesty medzi Kolárovom a Kameničnou. Pred piatou popoludní kolónu idúcich áut obchádzajú dvaja vodiči. Dochádza k zrážke s protiidúcim vozidlom. 

Podľa predbežných informácií sa 40-ročný vodič Felície pri predbiehaní stihol zaradiť do svojho pruhu, avšak nasledujúca zrážka ho vyhodila do stromu.

Za ním idúci 20-ročný Richard z Kolárova, za volantom sivého Opla, sa už zaradiť nestihol. Zrazil sa s protiidúcim vozidlom rovnakej značky a dokonca aj rovnakej farby. Náraz obe vozidlá vymrštil smerom k Felícii. Tú zastavil až strom pri ceste. Záchranári potom ako hasiči vodiča Felície vystrihli z auta, začali okamžite s jeho oživovaním.

Alena Krčová, hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby dodáva: "Na mieste ošetrili muža s viacnásobnými poraneniami celého tela, s takzvanou polytraumou, uviedli ho do umelého spánku a vo vážnom stave transportovali do Nemocnice v Komárne."

Muž z Felície zraneniam v nemocnici podľahol. Vodič idúci vo svojom jazdnom pruhu sa zo zranení bude liečiť 12 týždňov. Richard, ktorý sa nestihol zaradiť do jazdného pruhu, utrpel pomliaždeniny a otras mozgu.

Alena Krčová vraví: "Na mieste ošetrili aj ďalších dvoch zranených mužov, transportovali ich do nemocníc v Komárne a v Nových Zámkoch."

Okolnosti tragickej dopravnej nehody preveruje aj znalec z odboru cestnej dopravy. Renáta Čuháková, hovorkyňa KR polície v Nitre povedala: "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví."

Cesty môžu byť najmä po nočných mrazoch zradné, opatrnosti nikdy nie je dosť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy