Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hustý dym sa valil z vlaku. Hasiči zasahovali pri požiari
Zdielať na

Hustý dym sa valil z vlaku. Hasiči zasahovali pri požiari

RIMAVSKÁ SOBOTA / Na južnom Slovensku horel rušeň rýchlika na trati medzi Košicami a Bratislavou. Vlak zostal stáť pri malej obci v okrese Rimavská Sobota. Hasiči na miesto vyslali aj evakuačný autobus.

Rýchlik smeroval z Košíc, viezlo sa v ňom asi tristo cestujúcich. Horieť začalo v strojovni, problém si zrejme všimol rušňovodič. Vlak zastavil pri obci Hajnáčka, požiar sa snažil sám uhasiť. Použil asi sedem hasiacich prístrojov. "Začalo to horieť. Počuli sme rámus, lebo vyberali asi tie hasiace prístroje a hasili s tým," uviedol jeden z cestujúcich. 

​V rýchliku so šiestimi vozňami sa v tom čase viezli aj železniční policajti, tí pomohli s presunom cestujúcich do vzdialenejších vozňov. Požiar zlikvidovali až hasiči, zasahovali profesionáli z Lučenca a z Fiľakova, ako aj dobrovoľníci z Hajnáčky. "My sme videli len dym, ja sa k tomu viac neviem vyjadriť," dodala cestujúca. 

Podľa hovorcu železničnej spoločnosti išlo o lokomotívu z roku 1980. "Sú to stroje, ktoré patria medzi spoľahlivé a takéto problémy sa im vyhýbajú. Táto skutočnosť nás veľmi mrzí," informoval Tomáš Kováč, hovorca ŽSSK.Pri požiari sa nikto nezranil. "Pravdepodobnou príčinou môže byť prasknuté naftové potrubie, a následne nafta mohla striekať na výfukové potrubie," dodal Tomáš Kováč.

Presnými príčinami sa  budú zaoberať odborníci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy