Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Otrava pre obyvateľstvo, stálo na lístku pri tabletkách v centre Ružomberka
Zdielať na

Otrava pre obyvateľstvo, stálo na lístku pri tabletkách v centre Ružomberka

RUŽOMBEROK / Otrava pre obyvateľstvo. Lístky s takýmito nápismi a množstvo bielych tabletiek našli ľudia v centre Ružomberka. Či išlo o nemiestny žart, alebo o reálne ohrozenie, už preveruje polícia.

Tabletky našli ľudia rozsypané na ulici Malý Závoz. Boli pri nich lístky s rukou napísaným odkazom. Mestskí policajti na miesto privolali hasičov. "Po príjazde na miesto zásahu jednotka zistila, že sa jedná o rozsypané lieky neznámeho pôvodu s lístkami oznamujúcimi, že sa jedná o otravu pre obyvateľstvo," informoval okresný riaditeľ hasičov Slavomír Hreha. 

Vo väčšine takýchto prípadov ide síce len o nemiestne žarty, bez reálnej hrozby, záchranné zložky však nemôžu nič podceniť. Hasiči preto miesto opáskovali a spolu s políciou až do príchodu kriminalistického technika strážili. Jednosmernú ulicu k mestskému úradu však nechali otvorenú.

Desiatky bielych tabletiek napokon skončili na polícii. "Tabletky zaistil kriminalistický technik a za účelom zistenia ich zloženia boli zaslané na kriminalistickú expertízu," uvádza policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Rozbor bude známy o niekoľko dní. Od jeho výsledku sa bude odvíjať aj prípadné ďalšie policajné vyšetrovanie.

Kandidátovi na starostu niekto poslal poštou podozrivý biely prášok v obálke. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy