Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zábava mladíkov skončila tragédiou. Pre fotku mu telom prešli tisícky voltov
Zdielať na

Zábava mladíkov skončila tragédiou. Pre fotku mu telom prešli tisícky voltov

SEKULE / Tragédiou sa skončila nerozvážna zábava dvoch mladých ľudí. Na jeden z vagónov na železničnej stanici v Sekuliach totiž v stredu večer vyliezol 18- ročný Adrián. Žiaľ, stálo ho to život. Jeho telom totiž prešlo niekoľko tisíc voltov.

Adrián a jeho kamarát mali cestovať. Z Bratislavy išli vlakom do Kútov a odtiaľ po čase pokračovali do obce Sekule. Práve tu mal stáť odstavený nákladný vlak. Adrián si chcel podľa našich informácií urobiť z neho fotku, a tak vyliezol po rebríku na posledný z vozňov. No zrejme si neuvedomil, že je veľmi blízko trakčného vedenia a zasiahol ho elektrický prúd. Na všetko sa prizeral jeho kamarát, ktorý tam bol s ním.

Po zásahu elektrickým prúdom Adrián spadol z vozňa a ostal nehybne ležať na koľajisku. Pomôcť mu už nedokázali ani privolaní záchranári.  "Muž po príchode záchranárov nejavil známky života. Lekár musel konštatovať smrť," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Svedkovia tvrdili, že zo železničnej stanice videli silný záblesk. A tak tušili, že sa tam niečo stalo. Policajti miesto zabezpečili.  "Mladý muž bol v priestoroch železníc aj s kamarátom a čo ho viedlo k vylezeniu na vagón, polícia preveruje," informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. "V dôsledku tejto tragickej udalosti došlo k výpadku napájania trakčného vedenia v úseku Zohor – Kúty štátna hranica, po oboch traťových koľajách," informovali ďalej aj Železnice Slovenska.

"Trolejové napätie je vysokého charakteru, vysokého napätia. Neznamená ešte, že sa ho musíme chytiť. Stačí sa len priblížiť na jeden a pol metra. Napätie jonizuje vzduch, ktorý sa stáva elektricky vodivým a zasiahne nás," vysvetlil hovorca záchranárov Jozef Minár. 

Podobnú nerozvážnosť urobila aj 16-ročná tínedžerka zo Zvolena. Dievča bolo na nákladnej stanici aj so svojimi kamarátmi. No, prečo sa rozhodla vyliezť na odstavený vozeň nikto nevie. Po zásahu prúdom padla z niekoľko metrovej výšky na zem. Napriek tomu, že jej telom prešlo niekoľko tisíc voltov a lekári ju museli operovať našťastie prežila. Nie vždy ale človek zásah elektrickým prúdom prežije. 

Pozrite si reportáž o mužovi, ktorý vyliezol na stĺp elektrického vedenia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy