Jasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Po zásahu v Kapušanoch skončil vo väzbe Tomáš V. V dome boli výbušniny a zbrane
Zdielať na

Po zásahu v Kapušanoch skončil vo väzbe Tomáš V. V dome boli výbušniny a zbrane

VEĽKÉ KAPUŠANY / Policajné komando ešte minulý týždeň urobilo záťah v paneláku vo Veľkých Kapušanoch, ktorý má súvisieť s vydieraním podnikateľa v Nových Zámkoch. Pri razii mali policajti zaistiť veľké množstvo výbušnín a strelných zbraní. Informáciu ako prvý priniesol portál aktuality.sk. V rukách policajtov mal skončiť Tomáš V., ktorý je známy z kauzy pašovania cigariet pomocou tunela. Podľa zistení televízie JOJ už je vo vyšetrovacej väzbe.

Policajná razia prebehla v byte na druhom poschodí. Zadržaný muž tam vraj býval spolu so svojou priateľkou. Podľa zdroja TV JOJ kukláči spolu s kriminalistami vtrhli do bytu okolo piatej hodiny nadránom.

Po domovej prehliadke sa mali presunúť aj do pivničných priestorov. Z paneláku vraj odišli po približne troch hodinách. Nájsť tam mali veľké množstvo výbušnín, zbraní. 

Policajti mali počas razie prehľadať aj jednu z garáži. Čo všetko v nej našli zatiaľ známe nie je. "Vraj sa priznal, že tam má výbušniny, lebo pred spolubývajúcou to nechcel naznačiť, že má niečo s tým spoločné," prezradil známy zadržaného muža. 

Policajná razia mala súvisieť s prípadom, ktorý sa odohral v Nových Zámkoch. Zadržaný muž sa mal vyhrážať tamojšiemu podnikateľovi, ktorý mu dlžil peniaze. Polícia však k tomu bližšie informácie zatiaľ neposkytla. "Odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre koná vo veci obzvlášť závažného zločinu vydierania a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Podľa portálu aktuality.sk je zadržaným mužom Tomáš V., ktorý je známy z kauzy pašovania cigariet pomocou tunela. Ten bol objavený ešte v roku 2012 na pozemku medzi obcami Vyšné a Nižné Nemecké. Pred tromi rokmi mu súd vymeral trojročný trest s podmienečným odkladom na štyri roky.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Nedávno bola razia v Dunajskej Strede: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy