Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poslanec šoféroval a nafúkal. Prešľap ho stál miesto v mestskom zastupiteľstve
Zdielať na

Poslanec šoféroval a nafúkal. Prešľap ho stál miesto v mestskom zastupiteľstve

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Na mestskom zastupiteľstve v Liptovskom Mikuláši v pondelok vládlo napätie. Poslanci išli skladať poslanecký sľub a mal byť medzi nimi aj ich dlhoročný kolega a skúsený gynekológ. Pred pár dňami ho policajti chytili pod vplyvom alkoholu za volantom. Nafúkal viac ako jedno promile. A tým sa všetko zmenilo.

Bývalému primárovi sa pre jeden prešľap úplne zmenil život. 66-ročného vtedy ešte primára zastavili policajti priamo v Liptovskom Mikuláši. Hovorkyňa krajského súdu v Žiline Lenka Belavá hovorí: "Je uznaný za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Bola mu nameraná hodnota 1,15 promile alkoholu v krvi."

Zároveň musí zaplatiť 900 eur peňažný trest a má zákaz šoférovať 14 mesiacov. Kedže sa neodvolal, trest je právoplatný. Dlhoročný skúsený primár už v lipotvskomikulášskej nemocnici nepracuje.

Riaditeľka liptovskej nemocnice Ľudmila Pohančeníková dodáva: "S pánom primárom gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia sme sa rozlúčili 29. novembra. Minulý týžden sme ukončili pracovný pomer dohodou."

A to nie je všetko.

Advokát Jaroslav Pilát vraví: "Nadobudnutím právoplatnosti trestného rozkazu mu zanikol mandát doterajší, nie ten nový, ktorého sa ešte nestihol ujať."

Chceli sme dať priestor na vyjadrenie aj bývalému primárovi, ale nedvíhal telefón. V zasadačke vládlo napätie, či muž, ktorého si vybrali voliči príde zložiť poslanecký sľub. Napokon to vyriešil sám. Hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková hovorí: "Pred ustanovujúcim zasadnutím mestského zastupiteľstva nám prišla od poslanca informácia, že sa svojho mandátu z osobných dôvodov vzdáva."

Poslanci a potýčky so zákonom sa navzájom nevylučujú:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy