Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pred súd sa postavil teniskový fantóm. Biele topánky žien si mal vyberať zámerne
Zdielať na

Pred súd sa postavil teniskový fantóm. Biele topánky žien si mal vyberať zámerne

GALANTA/ŠAĽA / Teniskový fantóm zo Šale, ktorý roky oberal ženy o topánky a úspešne sa skrýval pred zrakmi polície sa postavil pred sudcu. Ten rozhodoval o jeho väzobnom stíhaní.

Tridsaťosemročný Roman mal svojim konaním ukájať svoje intímne chúťky. K prípadom sa na polícií priznal. Ak mu bude dokázaná vina, hrozí mu 8-ročný trest za mrežami. Romana B. v piatok predvádzali pred sudcu Okresného súdu v Galante. Muž si zakrýval tvár a mlčky kráčal do budovy súdu, kde sa za zatvorenými dverami rozhodovalo o jeho väzobnom stíhaní. Pojednávanie trvalo 20 minút. Obvinený muž po jeho konci v tvári neskrýval sklamanie.

"Okresný súd Galanta vzal obvineného do väzby z dôvodnej obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti," vyjadrila sa hovorkyňa Krajského súdu  Jana Kondákorová. Roman sa podľa polície mal ku kradnutiu tenisiek priznať. Celkom dvadsiatim ženám mal vyzuť obuv z nohy, skutky pritom páchal približne od roku 2002, teda od jeho 18- rokov, naposledy minulý týždeň. 

Teniskový fantóm si obete dopredu vyhliadol. Vyhľadávať mal ženy, ktoré kráčali v nočných hodinách ulicami mesta samé, na nohách mali prevažne tenisky bielej farby, pričom im sťahoval topánku z pravej nohy. "Trofej" z prepadu si potom z miesta odniesol. "Niekto zozadu sa za mnou rozbehol stiahol ma na zem a ťahal ma za nohu až kým ma nevyzul," vyjadrila sa jedna z obetí. Roman sa mal, podľa informácií z prostredia vyšetrovania, ukradnutými teniskami ukájať. Bielu farbu si vyberal zámerne, údajne to v ňom vyvolávalo väčší pocit sexuálneho uspokojenia. 

Obvinenému mužovi za trestný čin lúpeže hrozí v prípade dokázania viny 3 až 8 rokov vo väzení. Právnik pritom upozorňuje, že lúpež je vážny zločin. Dôležitou podmienkou je použitie násilia alebo hrozby bezprostredného násilia. "V prípade ak by tento skutok bol spáchaný na chránenej osobe, čo je dieťa, dieťa je osoba mladšia ako 18 rokov, tak sadzba sa zvyšuje až na 12 rokov," poznamenal Milan Ficek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy