Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podvodníci opäť v akcii. Tentokrát naoko prenajímajú byty
Zdielať na

Podvodníci opäť v akcii. Tentokrát naoko prenajímajú byty

BRATISLAVA / Podvodníci číhajú na každom kroku. Fígľov, ako svoje obete obrať o peniaze, ovládajú mnoho. Niektorí pri podvode zadajú aj svoje reálne údaje. Napríklad na nájomnej zmluve na byt, keď zoberú peniaze v hotovosti, no potom už nedvíhajú telefón.

Za podnájom v byte na 15. poschodí zaplatili viacerí ľudia prvé mesačné nájomné aj zálohu. Teraz nemajú ani peniaze, ani bývanie. "Spísali sme zmluvu, zaplatili sme nájom a odvtedy komunikácia žiadna," uviedla Zuzana. "Slečna už mala nachystané podklady, zmluvy, prebehla som si zmluvu, údaje sedeli s tými na jej občianskom preukaze," hovorí ďalšia z podvedených, Erika. 

Ako ich podviedli?

Po zaplatení zálohy ale prišla nepríjemná správa. "Prišla som do Bratislavy 1. septembra a nemala som kde byť, lebo ráno o štvrtej mi poslala SMS že ruší zmluvu," opisuje udalosti Zuzana. "Napísala SMS, že jej mama je chorá, v nemocnici, že jej zomiera pred očami, ale že peniaze vráti. Odvtedy len výhovorky," pridáva sa Erika. 

Diana nezdvihla telefón ani redaktorovi TV JOJ. Oklamaní ľudia na internete zistili, že ich žena podviedla. "Bolo nás asi 20, možno 25 ľudí," vraví Erika. Diana niektorým vrátila časť peňazí, iným to len sľubovala. "Že mi pošle 400+50 eur ako odškodné, ale nikdy mi nič nebolo na účet pripísané," pokračuje Zuzana. 

Hrozba väzenia 

Dohromady teda ide o tisíce eur za fiktívne bývanie. Už je vznesené obvinenie z pokračovacieho zločinu podvodu spáchaného závažnejším spôsobom konania voči 27-ročnej Diane M. z okresu Piešťany. Obvinenej v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov. "Touto cestou vyzývame občanov, ktorí boli takýmto konaním uvedení do omylu a bola im následne spôsobená škoda, aby neváhali kontaktovať políciu," vyzval policajný hovorca Michal Szeiff. 

Pozrite si podobný prípad, kedy však kamarát neváhal podviesť kamaráta: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy