Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jeho trofeje boli topánky žien. Polícia po rokoch obvinila teniskového fantóma
Zdielať na

Jeho trofeje boli topánky žien. Polícia po rokoch obvinila teniskového fantóma

ŠAĽA / Polícia po rokoch zadržala a následne obvinila takzvaného teniskového fantóma. Od roku 2002 vyzul tenisky až dvadsiatim ženám. Obťažoval mladé ženy, ktoré si dopredu vyhliadol a potom im z nohy vyzul jednu tenisku a bez ďalšieho obťažovania ušiel. Dlhé roky sa mu darilo pred políciou skrývať.

Tridsaťosemročný Roman vyzúval ženám tenisky v uliciach mesta Šaľa. Trom mladým ženám po jeho útoku zostala na nohe jedna teniska, tú druhú si ako trofej z miesta odniesol. Všetky prípady sa odohrali vo večerných hodinách, svoje obete mal vždy dopredu vyhliadnuté. 

V jednom prípade mladú ženu chytil na parkovisku za lýtko aj napriek tomu, že sa bránila tenisky sa zmocnil a ušiel, v druhom prípade 20 ročné dievča išlo na návštevu, fantóm ju prepadol, keď zvonila na zvonček, ďalšiu mladú ženu dokonca zhodil na zem a z nohy jej stiahol topánku. "Niekto zozadu sa za mnou rozbehol stiahol ma na zem a ťahal ma za nohu, až kým ma nevyzul," prehovorila jedna z obetí. 

Kriminalisti na prípade pracovali dlhú dobu a po dôkladnom objasnení, podozrivého obvinili. Informácie zbierali dôsledne a muža našli vlastnou vyhľadávacou činnosťou. Počas vyšetrovania zistili, že muž tieto činy páchal približne od roku 2002 a vyzul tenisky asi 20 ženám. Zrejme doplatil na to, že po čase útočil za posledné týždne 3-krát. 

Až neuveriteľne znie fakt, že muž takto prepadával ženy dlhé roky od mladosti. Nosiť biele tenisky za tmy bolo v meste riskantné. Informácie TV JOJ z prostredia vyšetrovania hovoria o tom, že Roman sa ukradnutými teniskami ukájal. Bielu farbu si vraj vyberal preto, že v ňom vyvolávala väčší pocit sexuálneho uspokojenia.

"Vyšetrovateľ odboru Kriminálnej polície po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonoch muža obvinil zo zločinu lúpeže v dvoch skutkoch a prečinu krádeže. Zároveň spracoval podnet na návrh na jeho väzobné trestné stíhanie," informovala polícia. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy