Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bývalého horára zbili, zviazali a okradli. Bezmocného ho našla manželka
Zdielať na

Bývalého horára zbili, zviazali a okradli. Bezmocného ho našla manželka

NIŽNÁ BOCA / Bývalého horára z Nižnej Boce prepadli v noci kuklami maskovaní lupiči. V jeho drevenici na okraji obce ho zbili a zviazali. Potom mu ukradli hotovosť aj cenné puškohľady. Bezmocného muža našla jeho manželka.

Bývalého horára (60) údajne prepadli štyria maskovaní muži. Vystriehli okamih, keď bol v drevenici sám. Keďže na blízku nemá susedov, nepomohlo by mu ani volanie o pomoc. Muža dokopali a zviazali. Ukradli mu hotovosť aj 15 puškohľadov. Celkovo mu spôsobili škodu za asi 25 tisíc eur. Bezvládneho muža našla pred polnocou jeho manželka.

"Muž mal na tele viacpočetné podliatiny, odreniny a sťažoval sa na bolesti chrbta a ramena. Transport do nemocnice odmietol," uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

"V prípade začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody, spáchaných formou spolupáchateľstva," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

V dedine sa o nočných udalostiach šíria rôzne reči, podľa domácich nehovorili páchatelia po slovensky. "Na prípade intenzívne pracujeme a po páchateľoch pátrame viac informácií prinesieme, akonáhle nám to dôkazná situácia dovolí," dodala Balogová. 

Cestujúci nedávno napadol vodiča autobusu MHD. Hrozí mu trest za mrežami. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy