Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V Lehote pod Vtáčnikom sa má pohybovať neznámy muž a naháňať deti
Zdielať na

V Lehote pod Vtáčnikom sa má pohybovať neznámy muž a naháňať deti

LEHOTA POD VTÁČNIKOM / Po obci Lehota pod Vtáčnikom sa pohybuje neznámy muž v čiernom a naháňa deti. Toto učitelia niekoľkokrát oznámili žiakom v tamojšej základnej škole. Rodičov zároveň vyzvali, aby si svoje ratolesti chodili brávať zo školy. Neznámeho muža, ktorý mal údajne obťažovať deti videlo viacero ľudí.

K incidentu malo dôjsť v centre obce Lehota pod Vtáčnikom (okres Prievidza). Neznámy muž tu mal údajne naháňať deti. "Na námestí videli muža so psom, ktorý tam naháňal dve deti so psom a na zastávke dve dievčatá, ktoré chodia do najbližšej dediny," hovorí výchovná poradkyňa ZŠ Lehota pod Vtáčnikom, Darina Oršulová. 

Túto informáciu oznámili vystrašené deti výchovnej poradkyni. Na škole okamžite urobili viacero opatrení. Žiakov upozorňovali aj prostredníctvom rozhlasu. "Po našej obci sa pohybuje neznámy muž v čiernom so psom. V prípade, že sa k vám bude správať nekorektne, odfoťte ho a volajte políciu," znelo v rozhlase. 

"Je to informácia, ktorá ma šokovala," uviedol starosta obce Ján Cipov. "Je to veľmi nepríjemná situácia. Človek nevie, čo môže čakať od takéhoto indivídua," hovorí mama žiačky. V základnej škole platia prísne bezpečnostné opatrenia. Deti bez dozoru domov nepúšťajú. "Nepúšťame ich samé domov, ale aby boli pod dozorom rodičov," uviedla výchovná poradkyňa Darina Oršulová. 

"Považovali sme za potrebné upozorniť rodičov, aby zvýšili dozor nad svojimi deťmi. Zvlášť v tých poobedných hodinách, keď sa rýchlo stmieva," hovorí riaditeľa ZŠ Lehota pod Vtáčnikom Katarína Šnircová. 

Muž so psom, ktorý deti vystrašil by mal byť štíhlejšej postavy, oblečený v čiernom a na hlave mal mať šiltovku. Spozorovalo ho viacero ľudí. Nikto to ale doteraz polícii nenahlásil. Starosta to chce oznámiť v čo najkratšom čase. "To je zlé, že to nikto nenahlásil. Či až potom, keď sa zle stane?" pýta sa starosta obce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy