Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič na kameru zachytil riskantnú jazdu taxikára. Od zrážky ich delili milimetre
Zdielať na

Vodič na kameru zachytil riskantnú jazdu taxikára. Od zrážky ich delili milimetre

VALASKÁ DUBOVÁ / Taxikári majú ako vodiči medzi ľuďmi vo všeobecnosti naštrbenú povesť. K ich dobrému menu neprispel ani Ružomberčan, ktorého predbiehací manéver nahrala kamera v aute za ním. Od stretu s protiidúcou dodávkou ho delili len milimetre.

Autentické zábery zachytil divák TV JOJ neďaleko Valaskej Dubovej. Biely Volkswagen sa pokúšal predbehnúť kolónu. Napriek tomu, že ide o rovný úsek cesty a oprotiidúcu dodávku musel vidieť, v plnej rýchlosti pokračoval priamo na ňu. "Išiel bezohľadne, nebrzdil ani nič nerobil pre to, aby tomu zabránil," povedal kuriér Lukáš. "Bola to veľmi kritická situácia a keby vodič, ktorý išiel v protismere doslova nespolupracoval, následky mohli byť fatálne," reagoval súdny znalec z odboru cestná doprava Stanislav Chomo po zhliadnutí videa.

"Bol to reflex, ja si na to nepamätám, to som už bol v strese. Uvedomil som si to, až keď som to video videl, milimetre to boli," dodal Lukáš. 

Na podobných vodičov upozorňuje aj polícia na svojej facebookovej stránke. Bez servítky ich tu sami policajti nazývajú bláznami. Videá s podobnými hazardérmi sa k nim sypú zo všetkých strán. Nie vždy to ale má zmysel. "Má to dôležitý aj preventívny význam, ale na druhej strane musí byť zrejmé, kde ku kolíznej situácii došlo, za akých podmienok, v akom čase a samozrejme je dôležitá aj identifikácia samotného vozidla," povedal Chomo. 

Okrem samotného videa je pre prácu polície veľmi dôležitá aj svedecká výpoveď. Väčšinu takýchto „bláznov“ vyriešia pokutou, v obzvlášť závažných prípadoch môžu udeliť aj zákaz činnosti. Vyšetrovaniu sa nevyhne ani ružomberský taxikár. "V danom prípade vykonávame objasňovanie priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," povedala policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy