Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žiletky a jed na potkany podsunul neznámy muž psovi na dvore. Majiteľ sa chce obrátiť na políciu
Zdielať na

Žiletky a jed na potkany podsunul neznámy muž psovi na dvore. Majiteľ sa chce obrátiť na políciu

MICHALOVCE / Mimoriadne krutým spôsobom sa chcel niekto zbaviť bezbranného psa. Na dvor rodinného domu vysypal návnadu, ktorá obsahovala žiletky a jed na potkany. Majiteľ zaviezol psa k veterinárovi a zachránil mu tým život. Podozrivú osobu zachytila bezpečnostná kamera.

Štvorročného Badyho sa niekto pokúsil otráviť vo dvore rodinného domu. Bady stráži dom, v ktorom nikto nebýva, no každý deň mu robí spoločnosť jeho majiteľ. Ten si pri jednej z návštev všimol cudzie predmety v tráve. "Akonáhle som sa k tomu zohol bližšie, tak som videl, že tam vlastne boli žiletky v tých chrumkách a otrava na potkany," povedal majiteľ psa Nikolas Kocián. 

Aj keď bol Bady na pohľad vitálny, predsa len ho jeho majiteľ zobral k veterinárovi. Neskôr zistil, že mu tým zachránil život. "Tie žiletky spôsobili tráviace poruchy, krvácanie do dutiny brušnej, krvácanie do tráviaceho traktu. Ak by nebol adekvátny zásah alebo zásah prírody s tým, že psík časť tých žiletiek vyvrátil, tak by bol uhynul," uviedol veterinár Gabriel Dudáš. 

Majiteľ Badyho sa rozhodol, že to nenechá len tak. "Ešte v ten deň som sa pustil do pátrania a skontroloval kamerové záznamy," uviedol. Na nich je vidieť osobu s dáždnikom, ktorá po polnoci prišla k domu, cez plot vysypala vedro, v ktorom zrejme bola nebezpečná návnada. "Určite mu išlo o tohto píska Badyho. Zabiť ho, otráviť. Mám na neho podozrenie, nemôžem povedať so stopercentnosťou, to určite nie je," dodal Kocián. 

"Každý rozumný človek zhodnotí, aký to bol čin, keď takémuto mladému nevinnému zvieraťu bola takým drastickým spôsobom podsunutá potrava," povedal veterinár. Bady sa podrobil liečbe a dnes je z neho opäť hravý psík. Jeho majiteľ je ale odhodlaný nájsť človeka, ktorý sa ho chcel zbaviť. To, že niekomu prekáža psí štekot sa dozvedel formou sms už pred časom.

Nikolas plánuje podať trestné oznámenie aj na polícii. Chce tiež upozorniť aj ostatných majiteľov psov, aby si dali veľký pozor. "Dozvedel som sa, že nejaký mladý muž sa pohybuje po Michalovciach a trávi psy. Rozhadzuje otravy po parku a podobne," povedal. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy