Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Poliaci, ktorí spôsobili tragickú nehodu na Orave, sú inšpiráciou. Poľská polícia má problémy
Zdielať na

Poliaci, ktorí spôsobili tragickú nehodu na Orave, sú inšpiráciou. Poľská polícia má problémy

ORAVA / Tragická nehoda poľských luxusných áut na Orave má dohru aj u našich susedov. Poliaci, ktorí nehodu spôsobili, sa pre niektorých stali akoby inšpiráciou. V Poľsku totiž často organizujú ilegálne preteky. Doplatili na to aj dvaja ľudia na priechode pre chodcov.

Od tragickej havárie luxusných áut na slovenskej Orave sa z nelegálnych pretekov stala akoby móda. "Ako sa ukazuje, aj v prípade udalostí zo Slovenska, nejde o žiadnych nováčikov ale skôr o skúsených vodičov. Tí sa akoby snažia niečo dokazovať a organizujú si čoraz častejšie nelegálne preteky," vyjadril sa hovorca polície Sebastian Gleń. 

Na záberoch videa je vidieť, ako pri odštartovaní pretekov jedno auto zachytí dievča, ktoré začiatok závodu odratávalo. Našťastie sa jej ale nič nestalo. Ďalší Prípad z Jelenej hory sa ale skončil tragicky. "Došlo k tragickej nehode, počas nelegálnych pretekov jeden z mladých vodičov usmrtil na priechode pre chodcov dve osoby," informoval policajný hovorca.  

"V tomto prípade sme vodičov obvinili zo zabitia. V oboch prípadoch sa podieľali na spôsobení katastrofy v cestnej premávke. Hrozí im 12 rokov," uviedol prokurátor Tomasz Czulowski.  "Ten počet ilegálnych pretekov rastie. Snažíme sa ich likvidovať už v zárodku. Problém je, že sa dohadujú už cez sociálne siete a internetové fóra,"  poznamenal dopravný policajt Janusz Nowobliski. 

Nelegálne preteky na slovensko-poľskom pohraničí zdá sa ale pokračujú. Na kopci Patelnia, asi 30 kilometrov od slovenských hraníc, sa majú pravidelne  stretávať rôzni ilegálni pretekári. "Snažia sa tam predvádzať hlavne motocyklisti. Mali sme prípad, kedy sa chcel pred ostatnými šoférmi predviesť, motorku postavil na zadné koleso, nezvládol riadenie a spôsobil nehodu," vysvetlil Nowobliski.  

Samotní poľskí policajti však priznávajú, že od tragickej nehody na Orave sa počet ilegálnych pretekárov akoby zvýšil. 

Pozrite si reportáž o Poliakoch, ktorí spôsobili tragickú nehodu na Orave: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy