Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík unikal pred policajtmi, skončil v priekope
Zdielať na

Mladík unikal pred policajtmi, skončil v priekope

ČADCA / V nedeľu v noci chceli policajti v Čadci zastaviť vodiča, ktorý sa dopustil dopravného priestupku. Dvadsaťtriročný Adam ale nezastavil a hliadke vysokou rýchlosťou unikal cez mesto smerom obec na Svrčinovec.

Policajti v Čadci chceli v nedeľu v noci zastaviť Octaviu, ktorá vyšla do protismeru, šofér ale šliapol na plyn. "Vodič pred policajnou hliadkou unikal smerom na obec Svrčinovec," uviedla hovorkyňa žilinskej krajskej polície Jana Balogová. Za volantom sedel 23-ročný Adam, dobre vedel prečo policajtom uniká.

V ostrej ľavotočivej zákrute v mestskej časti Podzávoz, ale dostal šmyk narazil do oplotenia rodinného domu a následne skončil s autom mimo cesty. "Vodič po nehode z auta vyskočil a dal sa na útek po miestnom potoku, kde ho policajti chytili," dodala Balogová. 

Adam v krvi alkohol nemal. Dôvodom jeho unikania pred hliadkou bolo to že mal uložený zákaz šoférovania. "Polícia v Čadci vedie voči 23-ročnému Adamvi trestné konanie za rovnaký prečin, ktorého sa mal dopustiť 15. októbra tohto roku," uviedla policajná hovorkyňa. Mladíka zadržali a skončil v policajne cele.

Mladý Kysučan už bol v minulosti viackrát stíhaný. "Obžalovaný bol odsúdený na súhrnný trest Okresného súdu vo výmere 18 mesiacov na výkon, ktorého mal nastúpiť najneskôr dňa 29.10.2018," povedal Jozef Michňa, zastupujúci hovorca Krajského súdu v Žiline. 

Adamovi sa ale zjavne za mreže nechcelo. Po rozhodnutí sudkyne Okresného súdu v Čadci nakoniec putoval rovno do výkonu trestu. "Nariadila predvedenie obvineného do výkonu trestu odňatia slobody, ktorý možno nahradiť aj účel väzby," dodal Michňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy